Суспільство (відео)

Браконьєрів саджатимуть за ґрати: чекаємо змін у законодавстві (Відео)

Убили копитну тварину – сідайте за ґрати.

За незаконне полювання варто посилити міру покарання.

Про таке нині замислюються в Державному агентстві лісових ресурсів. У прес-службі установи повідомляють, що нині займаються зміною законодавства щодо штрафних санкцій, які застосовують до браконьєрів.

Нині незаконне полювання каралося лише штрафом. Тепер планують збільшити суму штрафу. А за відстріл копитних – ув’язнення за ґратами.

Виконувач обов’язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич пояснює це так: «Я дала розпорядження розробити зміни в законодавстві щодо посилення покарання за порушення правил полювання. А тому штрафи зростуть у кілька разів. Ми пропонуватимемо за вилов копитних тварин не адміністративне, а кримінальне покарання.»

Про це ми вирішили поговорити з чернігівцями. Люди запевняють, жорсткі методи для мисливців варто застосовувати, адже кількість браконьєрів зростає. Поводяться вони аморально. Однак найбільш безвідповідальні мисливці, зазвичай це великі чиновники та багатії, яких великими штрафами не налякаєш.

— Якщо зменшити податки, які вони беруть. На оформлення відстрілу і тому подібне. А то знімають шкуру, то так. А якщо все залишиться так само, то я проти … Я проти.

— Всіх підряд саджать треба, бо всі бандити.

— Позитивно, адже природу треба  оберігати.

— Нечего браконьерничать. А то поубивают всех животных, даже собаки все подохнуть.

— Мне кажется що убивать животных нельзя. Зачем то же есть красная книга. Но и против таких жестоких методов. Я думаю не стоит. Лучше штрафы большие. Ось так.

Ще статті по темі

Back to top button