Суспільство (відео)

Будівельний ідіотизм і перевиховання управителів: передноворічна нарада на Магістратській (Відео)

Одна з останніх у цьому році ранкових нарад у Чернігівській міській раді пройшла на диво швидко та без емоцій. Спочатку очільниця Новозаводської районної у місті Чернігові ради відзвітувала про роботу Територіального центру соціального обслуговування. Рік діяльності терцентру обходиться міській казні у майже 8 мільйонів гривень.

«Структура територіального центру становить 124,5 штатні одиниці. Адміністрації – 18, відділення соціальної допомоги вдома – 93, відділення організації надання адресної допомоги – 8, відділення денного перебування – 5,5. За рік терцентр обслуговує приблизно 3 000 осіб», — голова Новозаводської районної у місті Чернігові ради Тетяна Кузнецова-Молодчая.

Потім відбулася традиційна фотоекскурсія вулицями Чернігова, яку для мера підготувала «Муніципальна варта». На фото – відверті провали комунальників: неприбрані від снігу вулиці, безкоштовні льодові атракціони на тротуарах, розламані паркани та гойдалки. Найбільше «Мунварта» присікалася до вулиці Богуна.

«Подивіться, де можна поправити – поправте, не чекаючи весни», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Це вже дерева майже. Це можна зараз зробити», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Наприкінці наради Владислав Атрошенко розкритикував приватну комунальну сферу. Мовляв, у Чернігові є керівники ОСББ та ОЖБК, які систематично не виконують своїх обов’язків. А чернігівці чомусь нарікають не на управителів об’єднань, а на мера.

«Нема культури колективного управління і життя об’єднань співвласників. Вони забулися. Все життя мучаться, і я переконаний, що 90% людей грішать на місцеву владу там, де не прибраний сніг, не потрушено піщано-сольовою сумішшю, жахливі огорожі. Багато залежить від керівника, який поклав цю ношу на плечі», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непотрібні випускники вишів і неприбрані вулиці – питання ранкової наради в мера

Тому треба проводити роз’яснювальну роботу серед населення. А несумлінних управителів або ж перевиховувати, або звільняти.

«Я пропоную провести розмову з усіма керівниками керуючих компаній приватних форм власності. Якщо ми будемо далі знаходитися в процесі некерованості – треба вивчати юридичну ситуацію, скликати збори громадян і робити якісь кроки: переобирати керівника або повертати об’єднання до системи ЖКГ міста», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Штрафувати управителів, на думку Владислава Атрошенка, не варто, мовляв, цей метод неефективний.

«Мені як міському голові від тих штрафів – ні холодно, ні жарко», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Завершив нараду міський голова філософськими роздумами про будівельні роботи і криворуких підрядників.

«Там косяк. І він вічний. Такої халтури я вже стільки надивився. І цього будівельного ідіотизму… Можу кілька діб розповідати», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button