Суспільство (відео)

Непотрібні випускники вишів і неприбрані вулиці – питання ранкової наради в мера (Відео)

Кадровий голод у Чернігові: працедавці борються за кожного робітника та працівника сфери торгівлі. Майже всі, хто звертається до міського центру зайнятості в пошуках робітничої професії, працевлаштовані. Тоді як 70% спеціалістів із вищою освітою, які від початку року зареєструвалися в центрі зайнятості, сидять без роботи. Про це розповіла директор відомства на ранковій розширеній нараді у міськраді.

«Роботодавцям найбільше потрібні кваліфіковані робітники та працівники сфери торгівлі і послуг, тоді як численну групу серед безробітних становлять управлінці, професіонали та фахівці, маркетологи, бухгалтери», — директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

Понад вісім тисяч вакансій від початку року пропонував Чернігівський міський центр зайнятості безробітним. Таких у місті налічувалося більше шести тисяч. 62% – це жінки. На кінець року залишилося майже 2,5 тисячі непрацевлаштованих і це через дисбаланс на ринку праці. Міський голова Владислав Атрошенко порадив Міністерству освіти ефективно проводити профорієнтаційну роботу в школах.

«На прикладі Німеччини: пропорція у вищій освіті – 20%, 40% ПТУ, 40% робітничі професії без ПТУ. Думаю, що в нас навпаки – у нас 80% вища освіта», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прочухан від мера: у мерії пройшла «гаряча » ранкова планірка

Можливо, саме через нестачу працівників комунальне підприємство АТП-2528 не встигає прибирати місто. Щоправда, кадрової інформації начальник КП Руслан Волок не розголошує. Однак на ранковій нараді від міського голови отримав зауваження за сміття у спальних районах.

«Не прохання, а наказ: Куц разом із Волоком, разом зі Старіковим, сядьте у легкову машину, проїдьте містом і подивіться на якість прибирання – можете почати з центральної частини, а далі спальні райони», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Усе підприємство працює на прибиранні міста і на вивезенні сміття, меру не сподобалося, будемо виправляти», — директор КП «АТП 2528» Руслан Волок.

Наказ – раз на місяць прибирати свою територію отримали тепло- та енергогенеруючі компанії міста. Міський голова сказав, що чернігівці поступово перетворюють простір біля підприємств на смітники і туалети.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А чего ж сами и Ваши дети в ПТУ не идут а потом пахать за три копейки?

Back to top button