Суспільство (відео)

Частина мешканців обваленого гуртожитку зустріне Новий рік у комфортному житлі (Відео)

З моменту страшної трагедії – обвалу стіни чернігівського гуртожитку, що по вулиці Попудренка, минуло кілька тижнів. Внаслідок цієї біди загинула жінка і майже дві сотні людей залишилися без даху над головою.

Частину родин планують поселити в гуртожитку технологічного інституту, що по вулиці Ціолковського, 14. Тут повним ходом іде ремонт 36 кімнат на 5 поверсі. Обійтися косметичним ремонтом не вдалося. Багато років у гуртожитку протікав дах, поки його не замінили. Через це у кімнатах була постійна вологість і пліснява. Стеля і стіни почали руйнуватися.

— Почали виконувати роботи – воно все сипалося. Завозимо гіпсокартон, виконуємо шпаклівку. Стеля – теж перетяжка. Тут були потьоки, — Олексій Ільченко, директор ТОВ «Омега-СІ».

Над кімнатами чаклують більше 50 робітників одночасно. Будівельники намагаються якнайшвидше завершити ремонт, аби частина родин Новий рік відсвяткувала вже у відремонтованому гуртожитку.

— Думаю, половина до 30 числа буде готова. Решта – до Різдва людей спробуємо заселити, — Олексій Ільченко, директор ТОВ «Омега-СІ».

Ремонт у гуртожитку роблять за позабюджетні кошти. Сума чималенька – пів мільйона гривень.

— Будемо вести перемовини з ректором Шкарлетом про те, як це буде зараховано для університету і для нас. Будемо шукати спонсорів, щоб оплатили цю роботу. Ми беремо на себе завдання якнайшвидше розселити людей, і зробимо для цього все можливе, — Віктор Бистров, секретар міської ради.

Для новоселів це буде тимчасовим житлом, допоки влада не вирішить, що робити зі зруйнованим будинком.

— Мінімум з кожною людиною буде укладено договір на півроку. Однак якщо ми не встигнемо як влада відновити їхній будинок, договір буде продовжуватися скільки це необхідно. Люди будуть платити за комунальні послуги, за послуги гуртожитку, оренду вони сплачувати не будуть, — Віктор Бистров, секретар міської ради.

Гуртожиток технологічного університету виявився найбільш складним об’єктом, каже Віктор Бистров. Постраждалих від обвалу розселяють і по інших гуртожитках, де проводився невеличкий косметичний ремонт. Секретар міської ради запевняє, що розселять усіх, жодна людина не залишиться на вулиці.

Ще статті по темі

Back to top button