Суспільство (відео)

Прощання з пані в капелюшку: чернігівці провели в останню путь Інесу Вачнадзе (Відео)

Чернігівці попрощалися з відомою громадською активісткою, патріоткою, Заслуженим вчителем України Інесою Вачнадзе.

Відспівування відбулося у Катерининській церкві.

Для чернігівців Інеса Іванівна стала еталоном справжньої жінки, яка своїм прикладом надихала майже кожного. Її енергії, активності могли б позаздрити багато молодих людей.

«Для молодого покоління Інеса Іванівна зробила величезний внесок. Вона хотіла, щоб вони були чесними і патріотичними. Пішла з життя людина, якої нам не вистачатиме», — голова благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус.

«Вона завжди була вишукано одягнена за нормами етикету. Цю культуру поведінки прищеплювала своїм учням, викладчам, дорослим людям. Вважала, що може запропонувати свої поради і це дійсно додавало колориту до спілкування», — директор чернігівської художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

15 жовтня, Інеса Вачнадзе відсвяткувала свій 82-ий день народження, а через три дні серце чернігівської пані в капелюшку зупинилося навіки.

«Для нас вона була гарним взірцем українки, нашої чернігівської українки. Просто великої українки і чернігівки», — поетеса, громадський діяч Надія Галковська.

«Для мене Інеса Іванівна – символ українського жіноцтва, символ невмирущого українського духу, символ елегантної жінки, якою вона була і залишиться у нашій пам’яті. Нам її буде не вистачати.

Я впевнений в тому, що її душа знайде місце у царстві небесному. Нехай рідна для Інеси Іванівни чернігівська земля, буде для неї пухом», — директор навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Олександр Коваленко.

В останню путь Інесу Вачнадзе провели рідні, знайомі, колеги та колишні учні.

Ще статті по темі

Back to top button