Суспільство (відео)

Чаус – про безпекову ситуацію та соціальну сферу Чернігівщини

За минулий тиждень ворог обстріляв 16 населених пунктів із різного виду озброєння. Це була артилерія, мінометний вогонь. Також ворог застосовував авіацію. Були удари шахедами і один ракетний удар. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус у своєму відеозверненні.

«Ворог б’є по цивільній інфраструктурі. Ворог руйнує цивільні будівлі. Ворог поранив одну цивільну особу. Це була волонтерка, яка везла допомогу в одну з громад Новгород-Сіверського району. Ворог б’є по цивільному, ворог б’є по цивільних. росія – терорист! Терористів треба знищувати», – сказав він.

Крім того, він повідомив, що на оперативній нараді сьогодні також, крім безпекових питань, обговорювали питання освіти.

На незначний відсоток, але все ж таки збільшилася кількість учнів, які мають змогу навчатися очно. «Це дуже важливо, адже ми мали два навчальні роки з ковідом і два навчальні роки вже йдемо в повномасштабній війні. Ми маємо робити все, щоб переводити в офлайн. Але також ми маємо максимально убезпечувати наших дітей, наших викладачів. 

Був учора в Сираївському закладі освіти. Модульне укриття дуже якісне. З четверга діти вже вийшли на навчання. Це дуже гарний приклад для всіх громад. Там, де є безпекова можливість відкриття офлайн-освіти, – ми маємо це зробити», – наголошує Вʼячеслав Чаус.

Також начальник Чернігівської ОВА розповів і про ситуацію із ковідом.

«Сьогодні 66 людей перебувають у лікарнях області і більше як 340 пацієнтів лікуються амбулаторно. Дуже низький рівень вакцинації. Я все ж таки рекомендую всім вакцинуватися. Це допоможе уберегти себе від епідемії.

Говорили про дороги в осінньо-зимовий період. Усі служби запевнили, що ми готові до реакції на погодні умови», – сказав він.

Зокрема начальник ОВА зазначив про використання всіх коштів резервного фонду, фонду ліквідації, фонду Європейського інвестиційного банку – відповідно, особлива увага до реалізації всіх проєктів, які сьогодні відбуваються в області.

«Сьогодні ще окрема нарада з безпекових питань. Говоримо про наш кордон і робимо все задля того, щоб він був захищений і недоступний для ворога. 

З вірою в Бога і в Збройні Сили України! У новий тиждень», – додав він.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button