Суспільство (відео)

Коли здохне пу: чернігівська співачка написала пісню про мрію всіх українців (Відео)

Чернігівський гурт «Голос душі» є популярним не тільки в Україні, а й далеко поза її межами. Створила його у 2015 році співачка Ольга Швед. У репертуарі гурту – чимало патріотичних пісень і кліпів про наших славних захисників. Тож не дивно, що самі виконавці від початку повномасштабної війни особисто стали на захист України. А інша частина гурту активно допомагає на волонтерському та культурному фронті.

«Зараз гурт не виступає, бо хтось пішов до ЗСУ, хтось виїхав. Я зараз також проживаю у Львові, але постійно підтримую наших воїнів на різноманітних благодійних концертах. Хто може виїжджає за кордон, хто не може – в Україні проводить концерти. До прикладу, у Львові їх дуже багато. Причому виступають артисти як молоді, так і більш відомі, і все це робиться саме з благодійною метою. Бо всі чекають на нашу Перемогу, всі вірять у ЗСУ», — Ольга Швед, співачка та автор пісень гурту «Голос душі».

Безперечно, нові реалії та пережиті події впливають і на творчість. Після сильних пережитих емоцій, пов’язаних із бомбардуванням рідного Чернігова, ризикованим виїздом із міста та виснажливою дорогою до Львова Ольга Швед написала нову пісню. Композиція заряджена енергетикою на розвал всього рашистського кубла, тож має здійснити мрію всіх українців.

«Пишуться пісні, звісно, хочеться про щось красиве, про осіннє та романтичне, а пишеться про війну. Весь розпач, який у мене був, я вклала в цю пісню, яка називається «Коли здохне пу», — Ольга Швед, співачка та автор пісень гурту «Голос душі».

Композицію записали в одній зі студій Львова, вона вже здобула чималу популярність і є на всіх популярних інтернет-ресурсах музики. Співачка каже, що зараз дуже незвично виступати окремо від свого гурту, але вірить, що це не надовго.

«Ми навесні планували вихід альбому, то зараз, звісно, цей альбом уже не вийшов. А ті записи, які є, використовують от для того, щоб співати на благодійних концертах уже не з музикантами наживо, а під фонограму, що для мене не зовсім звично. Але добре, що є хоч така нагода зараз», — Ольга Швед, співачка та автор пісень гурту «Голос душі».

А наостанок додає – готова щоденно працювати на культурному фронті задля найшвидшої Перемоги України.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button