Суспільство (відео)

Чернігівські добровольці отримали народні відзнаки (Відео)

Ще двадцятьом воїнам АТО з Чернігова та області вручили ордени «Лицарський Хрест Добровольця».

Третя церемонія нагородження народною відзнакою, започаткованою Жіночою сотнею самооборони, пройшла в урочистій обстановці й заповненій залі Чернігівського міського плацу культури. Своїх героїв прийшли підтримати родичі, побратими й просто небайдужі люди, які знають і шанують своїх захисників.

— Ви знаєте, всією сім’єю, з донькою ми дуже чекали на батька. А сьогодні теж зраділи, що його колеги, організатори цього дійства висунули на нагороду. Дуже приємно, що не забувають. Я дуже рада за чоловіка, — Ірина Корінь, дружина нагородженого добровольця.

Таку підтримку бійці відчувають і цінують, а народну відзнаку називають найвищою з нагород.

— Як на мене, це навіть вище військових нагород. Це повага, честь від людей, від громадян України, яких ми захищали. І дякуючи цим дівчатам, які нам поставляли необхідні в ті часи нічники, окуляри, балаклави, костюми, ми там вистояли, — Юрій Корінь, доброволець.

— Мир біля нас якраз тому, що хтось його захищає. І своїх дітей треба привчати до думки, що свободу треба захищати, вільним бути не просто, і до того треба привчати, — Костянтин Сименець, підрозділ «Госпітальєри» ДУК ПС.

П’ятьох синів Сіверської землі ордена «Лицарський Хрест Добровольця» удостоїли посмертно. Нагороду з рук волонтерів отримували матері, жінки й діти загиблих героїв, з якими попрощалися але й досі чекають вдома.

— Він і досі чекає папу, якщо чесно. Він його взагалі-то не пам’ятає, тому що йому було три місяці, і знає його лише по фото. І всі чоловіки у військовій формі для нього тато. І прапор України – це теж для нього тато. Кожного ранку він прокидається і каже: мені снився тато і сказав, що він завтра прийде, — Наталія Воскобойник, дружина загиблого добровольця Андрія Іщенка.

Загалом, у рамках проекту вже відзначили 60 чернігівських воїнів, в цілому ж по Україні «Лицарський Хрест Добровольця» отримали близько трьох сотень захисників. Нагородження бійців-добровольців триватиме й надалі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button