Суспільство (відео)

Чернігів підхопив флешмоб із безпеки дорожнього руху (Відео)

Звуки сирен, танці з поліцейськими жезлами та кульки в небі. Так чернігівці долучилися до Всеукраїнського флешмобу з безпеки дорожнього руху, мета якого – привернути увагу містян до теми поведінки на автошляхах.

Представники Головного управління поліції Чернігівщини спільно з Центром «Доброчин» прийняли естафету від правоохоронців із Сумщини. Таким чином наша область стала 23-м регіоном, що приєднався до акції. Популяризація правил поведінки на дорозі сьогодні вкрай важлива, зауважують поліціянти, про це свідчить невтішна статистика аварійності в регіоні.

— Від початку року на території області сталося 140 пригод, у яких 24 особи загинули і 160 травмувалися. За аналогічний період 2016 року на 17 дорожньо-транспортних пригод більше, на 8 осіб більше загинуло і на 20 людей більше травмовано, — розповів заступник начальника управління майор поліції Андрій Вовк.

Сам захід відбувся по обіді на Алеї героїв біля Катерининської церкви. Школярі, які брали активну участь у флешмобі, запустили в небо зелені, жовті та червоні кульки, що символізують кольори світлофора. Також від представників громадських організацій діти отримали оригінальні світлоповертачі та інформаційну літературу.

— Сьогодні цей флешмоб проходить за підтримки депутатів міської ради. І дуже приємно, що депутати від «Нашого краю» хочуть зробити наш край безпечним для дітей, для дорослих і для водіїв, тому що це дуже важливо для водія – щоб він міг помітити людину на дорозі, привернути свою увагу до цієї людини та уникнути аварії, — зазначив Олександр Підгорний, представник коаліції громадських організацій.

Працівники поліції Чернігівщини передали естафету колегам із Київської області, яка й завершуватиме акцію за два дні в столиці.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button