Суспільство (відео)

Мер наказав перевірити «кеш» таксистів і змусити їх платити податки (Відео)

Нелегальні пасажирські перевезення, паркування за євростанартами, дорожні знаки і податки – топові теми розширеної ранкової наради в міській раді. Мер Владислав Атрошенко не втратив можливості вкотре нагадати присутнім у залі чиновниками про сплату податків.

«Я не лінуюся повторювати, що несплата податків українцями – це здача України зсередини. Якщо ми тут не платимо податків, то не треба воювати на сході, потрібно всім збирати валізи та їхати разом до Польщі», — вважає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Якби в країні всі сумлінно сплачували податки, то нам не доводилося б просити в Європи мільярдні доларові кредити. Як запевняє присутніх мер, гроші в українців є, а совісті нема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада радикально боротиметься з тими, хто паркується у заборонених місцях

«Потихеньку треба приходити до свідомого ставлення до сплати податків. Потихеньку, без репресій», — зазначає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Як приклад безсовісного ведення бізнесу в Чернігові міський голова навів запит депутата міської ради, в якому йдеться про незаконну роботу в місті фірм таксі.

«От змістовна частина оподаткування і її охарактеризував таксист. Каже, дякую вам, класний День міста, вдвічі піднялася виручка, не встигали довозити, попрацювали на славу. Дякуємо вам, класні дороги, ми економимо на запчастинах. І все, його промова закінчилась. А от я її пропоную продовжити – давайте сплачувати податки, ще більше зробимо доріг і ви ще більше зекономите на запчастинах», — розповідає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Міський голова дав доручення економічній поліції і органам ДФС перевірити бізнес таксі в Чернігові. Безпосередньо своїм підлеглим наказав боротися із стихійними парковками, особливо в нічний час і на вузеньких вулицях. Мер обіцяє навіть залучати евакуатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Атрошенко на ранковій нараді преміював підлеглих

«Мета – забезпечити вільний доступ комунальної техніки для прибирання», — говорить Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Відреагувала міська рада і на петицію – «Про введення мораторію на підвищення тарифів». Вона набрала 250 необхідних голосів.

«Я працював би на випередження соціальних збурень людей, прошу обох керівників зрозуміти специфіку цього періоду – це виборчий період. Це стандартна ситуація, коли учасники виборчих перегонів вважають, що газ у нас народний, належить народу, а решта – це все видумки», — відзначає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Теплогенеруючі компанії петицію оцінили, втім, обнадійливих прогнозів не дають.

«Якщо будуть підвищення, а вони будуть на енергоносії. Ми змушені будемо змінити вартість теплової енергії», — говорить Віктор Геращенко – голова правління «Облтеплокомуненерго».  

Найближчим часом замінять у Чернігові і дорожні знаки – іржаві знімуть, нові встановлять. Міський голова дав доручення і вивчити питання встановлення паркоматів. Гарного досвіду Чернігів не має, тож відповідальні керівники будуть змушені звертатися до європейців.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Вы управляете участниками, модераторами, настройками и публикациями в группе НАШ Чернигов. …Атрошенко до сих пор не может понять ЭЛЕМЕНТАРНОГО.
    Пока люди будут видеть, что их налоги идут в мэрские «UTB» и «ШБУ-14», А НЕ В РЕАЛЬНЫЕ ПОТРЕБНОСТИ Города, — желающих «честно платить налоги» не будет…
    И УПРЕКАТЬ В ПОДОБНОМ ЛЮДЕЙ, считая их только своими «дойными коровами», а НЕ Громадянами требующими чтоб их средствта шли на решение реальных городских проблем, а не мерское «хоббы» — ГЛУПО.
    https://www.facebook.com/groups/NEpofig/permalink/333852247364427/

    1. А какие реальные потребности города???

Back to top button