Суспільство (відео)

Чернігів залізе у величезні борги заради ТЕЦ? (Відео)

Світовий банк готовий надати орендарям чернігівської ТЕЦ фірмі Технова кредит у 35 мільйонів доларів на масштабне оновлення підприємства. В перерахунку на гривні ці майже мільярд гривень. От тільки головною умовою кредиторів є продовження оренди теплоелектроцентралі до 2034 року. Банкіри та керівники ТЕЦ намагаються довести переваги від цього. Мовляв, завдяки інвестиціям і оновленню вдасться економити десятки мільйонів гривень.

«Завдяки проекту досягнемо економію ресурсів, води, знизиться собівартість, а з ними і тарифи», — директор КЕП «Чернігівська ТЕЦ» Олександр Шевченко.

От тільки думку орендарів ТЕЦ та банкірів не розділяють громадські активісти. Вони вважають, що за благими намірами приховується небезпека для усіх містян. Чернігів опиниться у борговій ямі, з якої вилізти буде складно. Через коливання валютного курсу тариф на тепло може зростати. За прикладом далеко ходити не треба. Водоканал з великим складнощами нині погашає валютний борг.

Питання щодо продовження договору оренди ТЕЦ фірмою Технова буде винесене на сесію міської ради. Це підтвердив голова фонду комунального майна пан Єпінін.

Ще статті по темі

Back to top button