Суспільство (відео)

Чернігівець зібрав колекцію з майже сотні автомобілів різних часів (Відео)

82 моделі авто налічує колекція Бориса Потапенка, майстра з Чернігова. Її чоловік збирає ще з 2008 року.

«З’явилися в продажу в журнальних кіосках журнал і машинка. Вони коштували тоді приблизно 35 гривень. Потім 50 гривень трималася ціна кілька років. От поки трималася ціна, я й почав їх збирати. Це була серія «Автомобілі СРСР». Оці два ряди», — Борис Потапенко, майстер.

Журнали видавали обмеженим накладом, тому деякі авто Борис Потапенко купувати не встигав. Однак колекціонування не припинив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зберігається колекція вишиванок і рушників з усіх куточків області

«Потом вони запустили серію «Суперкари». Тут і поготів, хоч розірвися. Почав збирати суперкари. Потом усе якось заглухло і їх перестали продавати», — Борис Потапенко, майстер.

Улюблене авто Бориса Потапенка з його колекції – це Chevrolet Impala. Чоловік каже, що вирішили її купити разом із сином.

«Це окремо продавали. Ми підбирали масштаб, щоб був 1:43. Це Chevrolet Impala з серіалу «Надприродне». Ми з сином – фанати цього серіалу. Дивилися його ще з дитинства сина. Потім син сказав, що є класна машина», — Борис Потапенко, майстер.

Є і такі авто, які Борис Потапенко буде стилізувати, адже чоловік займається моделюванням. Наприклад, оця модель.(418) Чоловік каже, що таке авто було в останній частині фільму «Божевільний Макс». Саме його копія після стилізації і прикрашатиме колекцію чернігівця.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button