Суспільство (відео)

Чернігівець зібрав понад 60 дронів для українських захисників (Відео)

Чернігівець Михайло Ворошило склав понад 60 дронів для українських захисників. Таким заняттям він захопився минулого року. До того Михайло займався освітленням, розумними будинками, рекламними вивісками з неону.

«Спеціалізація під час війни в мене змінилась повністю, кардинально. Я став на нові рейки – це на льотну тему, це квадрокоптери, можливо, в майбутньому ще якісь крила і так далі.

Десь рік тому я спершу завантажив симулятор – літати на дронах. Мені подобалися оці літалки всі, як воно літає, прикольно. Але я тоді дивився на цей цінник і якось воно відлякувало.

Коли трапилася нагода, я тоді знайшов ще одного хлопчину, і ми зробили два перші волонтерські дрони»,- Михайло Ворошило «Mister Volt», майстер зі складання дронів.

Складання дронів Михайло опанував сам. Тепер навчає робити це й інших. Проте перш ніж почати складати дрони, варто ретельно вивчити теорію і відповідально до цього ставитися.

«Загалом можна навчитися будь-кому. Але ж це потрібно теж і любити.

Спершу я радив би навчитися хоча б теоретично ці дрони розуміти: і як воно, і з чого складається, що за що відповідає, яку конфігурацію треба правильно скласти, тому що тут є багато видів і моторів, і польотних систем, є силова частина, яка керує цими двигунами, різної потужності є»,- Михайло Ворошило «Mister Volt», майстер зі складання дронів.

FPV-дрони, або «ударні дрони», передають відеосигнал у реальному часі, таким чином вони дають можливість операторам бачити все через спеціальні окуляри. Дрони відзначаються великою швидкістю, що робить їх ідеальними для проходження радіоелектронних перепон. Наразі дрони стали справжньою зброєю у війні з ворогом.

«Це фактично розумний літаючий снаряд, тобто БК. По факту він дешевший за снаряд, він, мабуть, дешевший, ніж мінометний снаряд.

Плюс – це ж керований снаряд, якщо з міномета вистрілив і снаряд кудись полетів приблизно плюс-мінус із величезною похибкою, то тут можна уразити і залетіти в бліндаж, попасти в пів метра на пів метра в якусь щілину або в той же люк у танку залетіти. Багато таких відосів у телеграмі, де майстерність пілота на висоті»,- Михайло Ворошило «Mister Volt», майстер зі складання дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти приписали переправляння наркотиків на Волині теробороні Чернігівщини

Важливо, аби дрон був якісно складений, оскільки від цього залежить, чи буде виконане поставлене перед ним завдання.

«От зараз усі гоняться за дешевизною дрона, але це не є правильним. Ми вже тих дешевих дронів перебрали та переробили дуже багато.

Взагалі в FPV-темі багато таких казусів: може щось не прошиватися, може щось теж не злітати. Буває таке, що в полі з ноутбуком це все підналаштовуєш, підробляєш, багато робиш маніпуляцій, щоб зробити конкретний літабельний дрон»,- Михайло Ворошило «Mister Volt», майстер зі складання дронів.

Зараз Михайло працює над черговою партією дронів для українських захисників. Кожен дрон перед відправленням його в місце призначення майстер ретельно перевіряє.

«Я завжди кажу, що це воєнка. Тобто цей пристрій повинен бути меганадійний, і якщо у вас військовий купив цей дрон, він не повинен узагалі туди лізти щось налаштовувати і так далі. Він повинен відкрити коробку, включити пульт, тільки тумблери свої призначити – і все. І полетів»,- Михайло Ворошило «Mister Volt», майстер зі складання дронів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button