Суспільство (відео)

Нарікання на роботу керівників КП і ліквідація наслідків ракетного удару: нарада в Чернігівській міськраді (Відео)

«Хотів подякувати всім нашим комунальним службам. Віктор Михайлович був на місці, управління надзвичайних ситуацій, КП «Деснянське», крім керівника, там усі були, Віктор Васильович», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Із подяк працівникам комунальних підприємства міста та докорів начальникам цих же підприємств розпочалася традиційна щотижнева ранкова нарада Чернігівської міської ради. Дякував виконувач обов’язків чернігівського міського голови комунальникам за оперативну роботу з ліквідації наслідків падіння уламків російської ракети 13 січня в чернігівському мікрорайоні «Бобровиця». А дорікав – їхнім керівникам, адже, за його словами, на місце події вдень 13 січня деякі з них так і не з’явилися.

«Я вас не бачив там. Я вас там не бачив, від ранку і десь до години 13-ї вас не було. «Муніципальної варти» керівника я не бачив також, до речі», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Зрештою зійшлися на тому, що прибувати на місця надзвичайних подій – обов’язок керівників відповідних комунальних установ.

Нагадаємо, що 13 січня 2024 року російські військові атакували Україну повітряними засобами ураження. Уламками ворожої ракети завдано руйнувань у секторі приватної житлової забудови Чернігова. На щастя, обійшлося без постраждалих. 

Загалом під час ранкової наради Чернігівської міськради повідомили, що внаслідок падіння уламків російської ракети в одному з приватних секторів Чернігова пошкоджено 28 приватних будинків, 20 квартир в одній багатоповерхівці (переважно побиті балконні вікна), чотири магазини.

«Три будинки значно пошкоджені. Один, двохповерховий, господар відновив після подій березня, а тепер повторний приліт – і там складно, бо відійшла основна стіна», — заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ЧМР Віктор Геращенко.

«До відновлення житла було залучено таких міжнародних партнерів та організації: Данська рада в правах біженців, «ZOA» та «People in Need». Станом на сьогодні всі адреси розподілені між міжнародними партнерами. Протягом понеділка були проведені міжнародні обстеження, сьогодні-завтра ми чекаємо висновків від міжнародних партнерів, які саме адреси та в якому обсязі вони зможуть взяти в роботу», — начальник відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталія Хольченкова.

Із доповіді начальника відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталії Хольченкової відомо, що наразі за попередньою домовленістю з міжнародними партнерами, власникам пошкодженого житла буде виплачена матеріальна допомога.

«Є питання щодо будинку багатоповерхового, оскільки балконні вікна не входять до гуманітарних програм цих організацій, але наразі ми опрацьовуємо це питання і цього тижня буде ухвалено це рішення», — начальник відділу міжнародних відносин та інвестицій ЧМР Наталія Хольченкова.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button