Суспільство (відео)

Чернігівка здобула на ЗНО 599 балів та переїхала працювати до Чехії (Відео)

Чернігівчанка Дарина Зуєва склала ЗНО на найвищу оцінку, а потім поїхала за коханим за кордон і знайшла там не лише особисте щастя, а й гарну роботу. Нині вона працює аудитором у міжнародній кампанії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пара живе в орендованій квартирі в центрі Праги. Чоловіки Дарини працює лікарем, а в дружині він ніколи не сумнівався, тож її результат на ЗНО не став для нього несподіванкою. «Я й до того бачив, що це дуже розумна дівчина», — зізнається Тарас.

Його дружина тепер працює в компанії, що входить до четвірки найбільших аудиторів світу. «Це вважається доволі важкою і престижною роботою. Не кожного сюди беруть. Тут доволі жорсткий відбір», — зізнається Дарина. Їй довелося з нуля вивчити чеську і ще раз отримати вищу освіту, тож тепер має два диплома – з міжнародної економіки київського вишу і празького економічного  університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято «останнього» дзвоника в школі № 10

Колеги Дарини від неї у захваті і характеризують її, як сумлінну та відповідальну працівницю. Її робота – аналізувати фінансові звіти підприємств. Серед клієнтів не лише бізнес, а й державні установи – приміром, лікарні, котрі намагаються залучати до себе пацієнтів і отримувати гроші від страхових компаній. Це те, чому невдовзі доведеться навчатися й українським головлікарям, тож для них Дарина має цінні поради. «Людина, яка стоїть на чолі лікарні, має володіти і знаннями в охороні здоров’я, але і знаннями в бізнесі: як ефективніше купувати, в яких постачальників, як зробити так, щоб пацієнти приходили до цієї лікарні», — пояснює вона.

Ковалями успіху українки можна вважати шкільних учителів із української мови, математики та економіки. ТСН організувала зв’язок учениці та педагогів, котрий був дуже зворушливим.

«Я хочу тут чогось досягти, щоби потім можна було в Україні щось корисне зробити. Може, це наївно, але хотілося б», — зізналася відмінниця. Вона вийшла з родини вчителів, і мама зізнається, що це було нелегке виховання. «Дуже важко свою дитину навчати, вчительські діти розуміють. Це така кара для дітей», — каже вона. Батько колись теж був учителем малювання, але у важкі часи кинув школу й пішов у бізнес.

У сім’ї оберігають архів – дипломи,  відзнаки, нагороди доньки. А також котика, якого маленьким кошеням Дарина привезла з Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошові винагороди і цінні призи: учнів 28-ї і 33-ї ЗОШ відзначили за успіхи у навчанні

Серед фамільних реліквій лежить і сертифікат ЗНО, котрий свідчить про вражаючий результат: 200 з математики, 200 з української мови і 199,5 з англійської мови. «Сподівалися, але не вірили. Кричали вночі, родиною кричали, стрибали. Подумали, що, може, щось помилилися, полізли ще раз перевірити», — зізнається мама.

«Для мене ЗНО – це була ключова можливість. Без якихось зв’язків, як ви розумієте, просто прийти з цими балами і знати, що мене візьмуть. Для мене це були відкриті двері», — зізнається дівчина, перед котрою нині відкритий уже весь світ.

Ще статті по темі

Back to top button