Суспільство (відео)

Чернігівська малеча створила власні пряники та зустрілася зі святим Миколаєм (Відео)

«Отака ялиночка, зараз я роблю отакого Миколая і ось ще такий пряничок», — учасниця майстер-класу Анастасія Малишева.

Юна Анастасія охоче показує нам медові пряники, які вона самостійно розмалювала солодкою глазур’ю та прикрасила цукровою посипкою. Це – святкові подарунки для мами і тата, зізнається дівчинка, які вона створила під час магічного майстер-класу для дітвори в бібліотеці Коцюбинського.

«Діти будуть розписувати пряники, також до них прийде справжній святий Миколай, подарує подаруночки і ще багато радості, їх чекають і конкурси, і танці, й інші розваги», — директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Ганна Пушкар.

Цей майстер-клас присвячений одному з найочікуваніших свят у році – Дню святого Миколая, саме тому й пряники тематичні – ялиночка, рукавичка та цукрова картинка з зображенням чудотворця. Разом із малечею над солодкими поробками чаклують дорослі помічники, вони розповідають, як краще втілити задумане в реальність.

«Дітям видали основи, також спеціальні харчові барвники, керували процесом дорослі: спершу треба розфарбувати, а потім можна їсти», — директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Ганна Пушкар.

Та ласувати малеча почала раніше. От, наприклад, Анастасія нам зізналася, що не втрималась і вже скуштувала своє печиво.

«Тільки крем, поки воно не застигло. – Як тобі крем на смак? – Дуже солодкий», — учасниця майстер-класу Анастасія Малишева.

Солодкі пряники, які часто називають «Миколайчиками», – це один з основних традиційних елементів відзначання Дня святого Миколая серед українців. У переддень свята їх випікали та прикрашали батьки, аби в заповітну ніч покласти під подушку малечі. Саме тому такі майстер-класи можна назвати не лише розвагою, але й важливим елементом культурного та історичного виховання українців.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button