Суспільство (відео)

У Чернігові чиновники «віджимають» рекламний бізнес (Відео)

«Ви практично повністю забираєте у підприємства весь бізнес», — говорить Дмитро Койдан, директор ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт».

Позачерговий чернігівський виконком видався конфліктним. Але все по черзі – почали традиційно з мільйонів житлово-комунального господарства.

«Мільйон на святкову новорічну ілюмінацію. Чотири мільйони на капітальні видатки з благоустрою. Додатково 22 мільйони – на Алею Героїв», — перераховує Ярослав Куц, керівник житлово-комунального господарства Чернігова.

Нагнітання ситуації почалося з промови заступника мера Олександра Ломаки стосовно реклами. Основні тези спічу були приблизно такі.

«Так і не зміг привести свої сіті-лайти в нормальний стан. Є у нас домовленість з муніципальною вартою, що їх треба демонтувати. На виконавчому комітеті ми відмовляємо, тому що там реклами ну не буде. І п’ятий пункт: ми скасовуємо також дозволи», — говорить Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виконком зібралися мітингарі

Далі вже місцеву владу звинуватили у витісненні з ринку розміщення зовнішньої реклами старих гравців.

«І кожен раз відмовляють, відмовляють. Перенесіть сюди, на півметра переставте, переробіть документи. Ми три місяці кожен раз в одну організацію ходили. Я знаю, що ці конструкції ви ніколи не погодите. І це буде просто знищення підприємства», — зазначає Дмитро Койдан, директор ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт».

«Вважаємо, що як місто ми можемо визначати, де може бути реклама, де її не може бути», — відзначає Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови.

Міський голова сказав, що вся причина в різних світоглядах влади і підприємців.

«Якраз ця світоглядна розбіжність і є причиною всіх наших дискусій», — вважає Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Керівник житлово-комунального господарства Ярослав Куц узагалі проявив твердість характеру і жорсткість, показавши стійкість свого світогляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Токсична» новобудова, крематорій та утопія «електротранспорту»: виконкомівські будні

«Я вам нічого не зобов’язаний. Управління житлово-комунального господарства дозвіл вам не підписало», — говорить Ярослав Куц, керівник житлово-комунального господарства Чернігова.

«Там відмовляють, там відмовляють. Там у погодженні затягують на місяць. Ми три місяці ходили кланялись, аби нам ці шість конструкцій встановити», — розповідає Дмитро Койдан, директор ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт».

Дмитро Койдан наголошує, що виграє всі суди у міської влади, але йому постійно ставлять нові й нові палки в колеса. Цього разу пропонують рекламні площі замість вулиці Рокоссовського на Жабинського чи Старобілоуській. І то не факт, що їх нададуть. У владі такі репресії пов’язують з оновленням міста.

«Зараз вулицю Рокоссовського впорядковують: змінюють дорогу, встановлюють нові зупинки», — говорить Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови.

«З’явилися інші оператори, яких раніше не було: «Дозор-Україна», «Чернігівіндормедіа». Їм надали велику кількість площин і в центральній частині міста. Ми встановлювали свої 23 конструкції впродовж восьми років, а іншій компанії за одне рішення надали більше сотні», — розповідає Дмитро Койдан, директор ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Комфорт».

До того ж підозрілу активність у зачищенні старого рекламного бізнесу проявляє Олександр Ломако.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виконкомі Атрошенко нагадав світу про місто Чернігів

«Вам знову відмовлять, тому що це була свідома позиція», — зазначає Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови.

В кінці кінців дискусії виконкомівці рішення про рекламну заборону підтримали, і директор «Комфорту» пішов ні з чим. Потім засідателі дали зелене світло підвищенню ціни за проїзд у маршрутках.

«Був поданий проект рішення на 5 гривень», — говорить Олександр Рижий, керівник управління транспорту Чернігова.

«На сьогодні ці 50 копійок це всього лиш інфляція. Я не знаю, як ми виживатимемо навіть при п’яти гривнях. Це на грані фантастики», — запевняє представник перевізника.

Зрештою 5 гривень за проїзд, швидше за все, братимуть з 1 вересня, хоча керівник управління транспорту каже, що з 30 серпня.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Не занесли…Куцу…вот и нельзя рекламку….Вдруг теще еще надо купить машинку….

Back to top button