Суспільство (відео)

Чернігівські ліцеїсти втілюють у життя медійний проєкт про війну (Відео)

Креативні воркшопи, цікаві івенти та власний мініфільм про події повномасштабного вторгнення на Чернігівщині – все це про новий проєкт учнів Чернігівського обласного наукового ліцею. Можливість втілити цікавий задум у життя ліцеїсти отримали завдяки перемозі в конкурсі учнівських проєктів.

«Ми подалися на конкурс проєктів Євроклубів і виграли його. До речі, це вже третій проєкт, який ліцей організовує завдяки проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», — Софія Мартиненко – ліцеїстка ЧОНЛ.

Для учнів обласного ліцею це вже третя перемога у Євроклубі. Позаду в них – успішна робота над програмами екологічного та кібербезпекового спрямувань. Зараз же у життя юні чернігівці втілюватимуть проєкт під назвою «Війна за європейські цінності – вибираємо свободу та демократію!».

«На сьогодні що може бути актуальніше, ніж війна за європейські цінності? Сьогодні ми вибираємо свободу та демократію, і за це, на жаль, страждаємо від росії. Хочемо донести громадянам, що, попри все, світ нас підтримує», — Антоніна Федорченко – вчителька ЧОНЛ.

Проєкт базується на цінностях свободи, демократії, гідності людини, які в українців бажають відібрати росіяни. За допомогою різнопланових івентів та історій відомих чернігівських персоналій ліцеїсти через свою програму розкажуть Україні та світу, що відібрати ці чесноти в нас неможливо. Один із уже анонсованих заходів проєкту, що розкаже про українців у війні, – фотовиставка робіт ліцеїстів.

«Це зроблено руками самих ліцеїстів, які проживали на території області, тобто як обласного центру, так і на території різних сіл, містечок або смт нашої області. Фото зроблені любителями, і вони мають певну цінність, адже всі розуміють, що любительські фото учнів можуть передати те, якою є війна очима дітей», — Андрій Свириденко – ліцеїст ЧОНЛ.

Попереду в ліцеїстів – великий пласт дослідницької роботи в процесі створення якісного проєкту. Утім, спілкуючись з юними чернігівцями, достеменно зрозуміло: втілити задумане їм вдасться. Адже потужний юнацький запал в улюбленій справі здатен здолати всі перешкоди. 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button