Суспільство (відео)

«Добра і з красивими віями», — діти про чернігівську виховательку (Відео)

— Доброго ранку, рідний наш дім, доброго ранку діткам усім.

Так, із усмішками на обличчях розпочинається кожен день вихованців 74-го садочка. Сонячну атмосферу тут створюють зокрема працівники закладу, які 27 вересня відзначають професійне свято – День вихователя та усіх працівників дошкільних закладів. Це свято не настільки розкручене, як, наприклад, День учителя.

Утім, внесок працівників садочків у розвиток дітей не менш вагомий. Усі вони – кухарі, няні, музичні працівники – прагнуть, аби перший життєвий етап малечі був здоровим і радісним.

Та, мабуть, найбільше відповідальності за дітей усе ж лежить на плечах вихователів. Олена Криса більше 8 років переймається чужими дітьми. Про роботу та своїх підопічних розповідає із захопленням.

«Це не за зарплату працюю, подобається, особливо подобається, коли відчуваєш результат, коли даєш завдання, у них виходить, отримую задоволення. Коли береш маленьких, вони за три роки підростають, стають дорослими, розумними, цікавими. Тому й пішла працювати», — вихователь ДНЗ № 74 Олена Криса.

На своїх заняттях Олена створює дружню атмосферу. Розповідає, усі діти мають свій характер і з кожним треба знайти спільну мову. Утримувати увагу численної малечі допомагає перевірений спосіб.

«Зацікавити, якщо цікаво, яскраво, несподівано – це їх захоплює і починаємо працювати. Ми не навчаємось, ми граємось. Граючись, розвиваємось», — вихователь ДНЗ № 74 Олена Криса.

  • Дуже багато розповідає цікавого.
  • -Розповідає багато цікавих історій.

Олена зізнається: за три роки, що проводить із дітьми, надто прив’язується. Прощатися з малечею завжди важко, але самі випускники не дають сумувати улюбленим вихователям.

«Буває таке, що першачки приходять після школи погратися з маленькими дітками, допомагають заходити, заносити їхні речі. Вони сумують за нами і ми за ними», — вихователь ДНЗ № 74 Олена Криса.

Діти – наче наше віддзеркалення. Якщо вихователь вкладає в малечу душу, вони платитимуть такою ж монетою.

Олена Михайлівна добра і у неї чорне волосся, красиві вії.

Вона з нами займається, гуляє на прогулянці, заплітає.

Наші вихователі добрі і хороші.

— Я дуже маму люблю і Олену Михайлівну люблю.

Від мудрості, терпіння, вміння відкрити унікальні навички кожного малюка та професіоналізму працівників дошкільної освіти залежить майбутнє наших дітей, їхній розвиток. Тому в професії повинні бути ті, хто вважає, що діти – багатство нації, іншим тут не місце.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. День дошкілля відзначають в останню неділю вересня. (цього року 24 вересня) Перегляньте законодавство. А те,що привітали, то добре.

  2. А можна посилання на законодавство і конкретну цитату?
    В постановы Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629, про яку згадується скрізь нічого немає.

Back to top button