Суспільство (відео)

Чернігівські підлітки побачили, що таке війна (Відео)

На центральній площі міста урочисто відзначили закриття виставки «Блокпост пам’яті». Справжні артефакти війни побачили більше семи з половиною тисяч учнів різних навчальних закладів області та пересічні жителі Чернігова. Виставка проходила в Обласному молодіжному центрі.

«Головне – не цифри, головне – підхід. Із кожного навчального закладу Чернігівської області була група. Уперше взагалі в Україні це зроблено так масштабно. Із таким системним підходом. Ваша освіта чернігівська зробила колосальну роботу. Влаштували все так, щоб дітей не відволікати від навчального процесу. Діти приїжджали з усієї області. Вони весь графік розробили, знайшли кошти, щоб діти приїхали», — волонтер та організатор виставки Павло Нетьосов.

До Чернігова ця виставка завітала вже вчетверте, але з кожним новим візитом експонатів більшає.

— Вони продовжують збиратися та поповнюватися. Як ми завезли цю виставку, поспілкувалися з вашими бійцями, виїхали на фронт, то ще знайшли хлопців за тими свідченнями, які нам тут надали.

Надалі експозиція попрямує до Києва, до шкіл і ліцеїв. Але на цьому просвітницька робота не припиняється, продовжить її виставка «Портрет солдата». До Чернігова вона приїхала з Волновахи і відкриється наступного понеділка.

До урочистостей також долучилися курсанти Академії державної пенітенціарної служби, які провели патріотичний флешмоб. А всі учасники вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної стели загиблим в АТО чернігівцям.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button