Суспільство (відео)

Чернігівські школярі отримали розумні підручники з віртуальним світом (Відео)

День знань – велике свято для всіх школярів. Із радістю та квітами вони поспішають на свято Першого дзвінка.

«Було чудово, весело, мені дуже сподобалось, шкода, що воно закінчилося. Дуже багато позитивних емоцій, але дуже страшно і нервує»,учениця 9-го класу Чернігівської ЗОШ № 28Тетяна.

«Із яким настроєм ти сьогодні йшов до першого класу? – З хорошим. – Чого очікуєш взагалі від школи? – Не знаю», — учень першого класу Чернігівської ЗОШ № 28 Євгеній.

Маленький математичний геній-першокласник порадував своїми знаннями та добре підготувався до початку навчання.

атематику добре знаєш?

 – Скільки буде два плюс два?

 – Чотири.

– А скільки буде 5+5?

– Десять.

 – Молодець.

Для одинадцятикласників – це свято хвилююче, адже цього року перший дзвінок для них лунає востаннє.

«По-перше, це останній рік. Уже трохи сумно, бо будеш найстаршим у цій школі. Але, по-друге, більше поваги від учителів, дітей. Стаєш мудрішим», — одинадцятикласник Чернігівської ЗОШ № 28 Дмитро.

Втомлені ранковими зборами батьки та схвильовані вчителі нарешті зітхнули з полегшенням і радіють святу Першого дзвінка.

«Перше вересня – це завжди свято не тільки для дітей, для батьків, вчителів. Насамперед це свято для першокласників»,директор Чернігівської ЗОШ № 28 Ліліана Серновець.

Деякі одинадцятикласники замислюються над тим, щоб після закінчення школи піти до лав Збройних сил України

«Це неоднозначне рішення. Вагаюсь між двома варіантами, тому цього року ще будемо думати і вирішувати в самому кінці. Також впливають результати ЗНО, тому після них буде остаточне рішення», — одинадцятикласник Чернігівської ЗОШ № 28 Дмитро.

«Ну, поки нічого не ясно, можна піти служити, а можна піти в хороший університет, тут уже залежить від того, як складеш ЗНО і як пройде рік»,одинадцятикласник Чернігівської  ЗОШ № 28 Ігор.

Без подарунків теж не обійшлось. Учням другого класу подарували підручники з граматики української мови. Але підручники непрості, якщо навести і просканувати телефоном або планшетом кеаркод, то відкриється вікно, в якому відбуватиметься відеоурок

«Я вважаю, це буде непоганою допомогою для навчання дітей. Хочу привітати, користуючись нагодою, всіх діточок, які вперше йдуть до школи, які продовжують навчання. Усього найкращого, здоров’я, успіхів у навчанні. Зі святом», — депутат Чернігівської міської ради (Наш Край) Володимир Коваленко.

Із новими підручниками та бажанням навчатися школярі готові здобувати знання й отримувати високі оцінки.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button