Суспільство (відео)

Чернігівські учні привітали вчителів зі святом (Відео)

Чернігівські вчителі найкращі, про це розказали їхні вихованці, вихлюпнувши шквал емоцій і слів вдячності. Педагогічний колектив у Чернігівській школі № 1 – це справжня кузня дитячих душ. Учні отримують від учителів лише тепло і розуміння.

«Наші вчителі дуже терплячі. Вони нас дуже люблять і ми їх також. У нас завжди найцікавіші уроки», — Анна, учениця 6-го класу.

«У нас усі вчителі дуже гарно навчають», — Діана, учениця 6-го класу.

«Праця вчителя дуже складна, тому що дітям треба все пояснювати, щоб їм було цікаво. Кожну тему треба розкласти на дрібні молекули», — Марія, учениця 6-го класу.

Для вчителів шкільні уроки – це не просто дотримання шкільної програми. Насправді насамперед це любов до дітей, до своєї професії, свого предмета і, звісно ж, самоосвіта.

«Кожного дня ти почуваєшся постійним студентом, бо треба працювати над самоосвітою, щоб бути сучасним вчителем і вміти показати важливість цього предмета в майбутньому житті дитини», — Світлана Дунай, вчитель математики ЗОШ № 1, м. Чернігів.

«Професійний вчитель у моєму розумінні – це та людина, яка любить свою професію. Ми, діти, це дуже відчуваємо. Також вчитель має йти нога в ногу з розвитком технологій. І спонукати нас до того, що інтернет – це не забавка, а дуже важливий ресурс для навчання сьогодні», — Юлія Руденко, учениця 11 класу ЗОШ № 1, м. Чернігів.

Змінюється суспільство, і першим лакмусовими папірцем цих змін є самі діти, які, у свою чергу, змінюють уже вчителів під свої потреби. Сьогодні справжній вчитель – це той, який може показати дитині дорогу в сучасне життя. Педагоги порівнюють, як небо і землю, можливості освіти сьогодення та початку незалежності України.

«Для мене, наприклад, послухати англомовні записи було космічною подією, як для Гагаріна політ у Космос. А для сучасних дітей слухати іноземного гостя – звичайна справа», — Юлія Гришко, викладач англійської мови ЗОШ № 1, м. Чернігів.

Юлія Гришко, яка стажувалася в навчальних закладах Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, як приклад, наводить «зовсім іншу» систему освіти за кордоном.

«В Америці відбулося класове розшарування в навчанні. Поділились на тих, хто піде в коледж і буде здобувати вищу освіту, й тих, хто працюватиме охоронцями, пакувальниками речей чи касирами», — Юлія Гришко, викладач англійської мови ЗОШ № 1, м. Чернігів.

Розділивши дітей у Штатах, їм надають різний рівень знань. Так, їх обсяг у школах, де претендують на вищу освіту, значно більший. Загалом вчителі запевняють: щоб зацікавити учнів, то, по-перше, треба дивувати дітей небанальною інформацією, по-друге – давати актуальні знання, що знадобляться їм у житті. Та найголовніше – треба любити своїх вихованців, адже вони не навчаються в тих, хто їх не любить.

— Вітаємо з Днем вчителя!

Журналіст Олег Дешура

Оператор Валерій Ворошкевич

Ще статті по темі

Back to top button