Суспільство (відео)

Чернігівські військові журналісти – воїни медійного фронту (Відео)

16 лютого в Україні відзначають День військового журналіста. Відповідно до наказу міністра оборони України від 2018 року, цього дня вшановують мужність і професійність військових журналістів, які від перших днів російської агресії поруч із військовими в найгарячіших місцях українського спротиву щоденно, ризикуючи власним життям, працюють, аби повідомляти населенню про перебіг подій. Із цієї нагоди в Чернігівському історичному музеї імені Тарновського відбувся тематичний захід.

«Дата 16 лютого була обрано не випадково. Саме цього дня 2015 року під Дебальцевим загинув редактор телерадіокомпанії «Бриз» Дмитро Лабуткін», — Людмила Трикашна – старший науковий співробітник чернігівського музею ім. В. В. Тарновського.

Від початку російської агресії військові журналісти новинами з передової наповнюють інфополе України. Попри ризик для життя, вони роблять усе необхідне, аби якомога оперативніше передавати інформацію про події на передовій та інформувати населення.

«Це великий пласт важливої роботи, який впливає на результативність і подальший наш успіх, подальшу Перемогу. Ми всі бачимо, наскільки сильно, на жаль, працює ворожа пропаганда, як поширюються інформаційні фейки. Боротьба з цим – частина роботи пресофіцерів, офіцерів зв’язків із громадськістю або ж військових кореспондентів», — Світлана Халімоненко – офіцер служби зв’язків із громадськістю ОК «Північ».

Для потужного опору й Перемоги над агресором критично необхідна постійна, налагоджена та максимально прозора комунікація військових із суспільством. Вирішенням цього питання знову ж таки займаються військові журналісти.

«Цього дня українці вшановують мужність, патріотизм і професіоналізм військових журналістів. Тих, хто з перших днів військової агресії був поряд із військовими, фільмуючи докази російської агресії та доносячи всьому світу правду про події, що відбуваються на території України», — Людмила Трикашна – старший науковий співробітник чернігівського музею ім. В. В. Тарновського.

Щодня ворожа пропаганда засмічує новинний простір українців. Інформаційні вкиди породжують паніку та недовіру, таким чином продукують конфлікти всередині країни. Саме боротьба з інформпастками ворога та правдиве висвітлення подій – один з основних аспектів роботи військових журналістів.  

«Ми всі бачимо, як військові журналісти розповідають нам про війну просто з окопів, з-під обстрілів. Це така інформаційна армія, яка також робить свій внесок у боротьбу, в Перемогу, аби перемогти на своєму інформаційному фронті. І загалом усім нашим народом, усім суспільством здобути нашу Перемогу», — Світлана Халімоненко – офіцер служби зв’язків із громадськістю ОК «Північ».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button