Суспільство (відео)

У Чернігові намалювали мурал на електричній підстанції (Відео)

У Чернігові мурали створюють не професійні художники, а працівники обленерго, створюють без грошей, на ентузіазмі й не абищо, а достойний витвір мистецтва.

«Робота така не проста. Але було цікаво. Вибрали таку тему, бо підстанція розташована на ринку. «Ярмарок». Тому тему таку підібрали, разом», — Андрій Зайченко, художник, експрацівник «Чернігівобленерго».

Малювали мурали не тільки в Чернігові, а у всій області. Все відбувалось у межах конкурсу, оголошеного керівництвом «Чернігівобленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові з’являться нові мурали

«У серпні минулого року було оголошено конкурс на краще оформлення трансформаторної підстанції», — Олександр Короп, головний інженер «Чернігівських міських електричних мереж».

Створювали мурал майже два тижні. Мета проєкту – перетворити сірі стіни на різнобарвний тематичний  малюнок.

«Естетичне оформлення наших об’єктів гармонійно вписується в це місце. Це вже не сірий промисловий об’єкт», — Олександр Короп, головний інженер «Чернігівських міських електричних мереж».

Що найцікавіше – створили мурал ще тодішні працівники обленерго. Працювали не балончиком, як практикує більшість сучасних настінних художників.

«Водоемульсійна фарба. Самі підбирали кольори. Кожен колір підбирався індивідуально», — Людмила Субоч, художниця, працівниця «Чернігівобленерго».

Загалом на конкурсі чернігівський колектив зайняв четверте місце серед відокремлених підрозділів «Чернігівобленерго». Перемогу ж здобули колеги з Бахмаччини.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button