Суспільство (відео)

Чернігівські зооволонтери врятували єнотоподібного собаку (Фото. Відео)

До зооволонтерів звернулися небайдужі містяни і повідомили, що в одному з районів міста до шахти впав єнот. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє зооволонтерка Тетяна Діденко.

Коли зоорятівники приїхали на місце, єнот виявився єнотоподібним собакою, але ж тваринку все одно треба було врятувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менянин спіймав єнота у власному дворі

«Шахта була глибока, дівчата, які її виявили, намагалися поставити їй сходи або підчепити відром, але їм не вдалося. Ми дістали. З граничною обережністю, тому що дикі тварини в місті – це завжди ризики, і насамперед сказу. З цієї ж причини відпускати тварину одразу теж не можна. Вкололи седацію. Доставили на перетримку. Спостерігали», – розповідає Тетяна Діденко.


Звірятко виявилося молоденькою панянкою. На щастя, без травм і сказу. Вона швидко оговталася. Почала пити водичку і їсти, попри зовсім дрібні розміри, дуже багато. Особливо їй сподобалися собачі консерви, хоча сухого корму теж не цуралася.

75361063_2625136914212045_1953024141770620928_o

Зооволонтери проконсультувалися з фахівцями про подальші дії, зробили тварині щеплення від сказу і випустили її в лісі далеко від міста.

«Дуже сподіваємося, що вона буде жити довго і щасливо, і на її шляху більше не зустрінуться люди, тому що в те, що вона прийшла в місто сама, ми не віримо», – зазначила Тетяна Діденко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button