Суспільство (відео)

Тривають аварійні ремонти: в Чернігові частково відновила роботу бібліотека Короленка (Відео)

У ніч на 30 березня рашисти вели прицільний обстріл центру Чернігова, тоді два снаряди влучили в історичну будівлю, в якій розміщується Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка. Внаслідок влучання було пошкоджено частину даху та вікна, тож насамперед тут встановили тимчасовий дах.

«Через цю частину даху утворилася велика дірка, через неї потрапляли до приміщення дощі та пил. Сьогодні, на щастя, ми ліквідували ці пошкодження даху. Тож бібліотека зараз, слава Богу, в безпеці, і наші працівники можуть тут працювати», — директорка бібліотеки імені В. Г. Короленка Інна Аліференко.

Окрім будівлі, постраждало ще технічне оснащення бібліотеки.

«Фонди постраждали не так сильно як під час потопу 2018 року. Постраждали фонди газетні і деякі книжки намокли внаслідок затікання. Більше постраждало технічне обладнання, ми його отримали завдяки різноманітним проєктам. У нас була смартдошка, кілька нових ноутбуків, проєктори та меблі. На жаль, все це не підлягає відновленню і треба закуповувати все знову», — директорка бібліотеки імені В. Г. Короленка Інна Аліференко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівнопіллі почнуть відбудовувати зруйновані будинки

Зараз ще триває процес заміни вікон, утім, більшість виконуваних робіт стосується аварійного ремонту. Надалі будівля потребує реставрації. Для цього планують залучати міжнародних партнерів і фонди.

«Разом із департаментом культури ми шукаємо кошти та розповідаємо про нашу біду, показуємо, що нам дійсно потрібні кошти, щоб відновити повноцінну роботу бібліотеки, аби вона і надалі працювала так, як це було до війни», — директорка бібліотеки імені В. Г. Короленка Інна Аліференко.

Поки триває пошук донорів, працівники працюють над створенням нових цікавих проєктів для чернігівців. Зокрема, разом із волонтерами вони долучаються до Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна» та запрошують містян підтримати цю ініціативу. Кожен охочий може принести до бібліотеки нову україномовну книжку з власноруч написаними побажаннями для бійців. Зібрані книжки будуть доставлені нашим воїнам.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button