Суспільство (відео)

Чернігівський театр капітально ремонтують до приїзду Кена Хенслі (Відео)

За тиждень вони мають повністю завершити ремонт сцени обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. Підлога готова на 70%. Соснова дошка, яку кладуть будівельники, значно міцніша і пожежостійка – її обробили спеціальним розчином.

«Робимо підлогу значно кращу, аніж раніше. Адже раніше лежала дошка 3 см, а зараз лежатиме дошка 6 см, рази в три міцніша підлога буде, ніж раніше», — столяр Олександр Антоненко.

Підлогу на сцені кладуть за спеціальною технологією – всі дошки садять на клей, щоб вони міцно трималися одна за одну.

«Є свої нюанси, оскільки треба потрапляти врівень із кругом, щоб все було рівно, щоб актори підборами не провалювались у щілини», — столяр Максим Лепечев.

Ремонт театру – подія справді визначна. Він працює з 1959 року, і жодного разу капітально не ремонтувався, а відтак із кожним роком ставав загрозою для артистів сцени.

«Сцена слугувала не одному поколінню акторів, і, безперечно, вона поступово стала непридатною – прогнили дошки, в нас уже провалювалась декорація, поступово все руйнувалося», — заступник генерального директора Чернігівського облмуздрамтеатру Віктор Сорока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експериментальні і творчі: в Чернігові діє унікальний театр

Цьогоріч на ремонт театру з обласного бюджету виділили 1,5 мільйона гривень. Цих коштів вистачило на косметичний ремонт глядацької зали, кулуарів, фойє. У театрі замінили штори та обшивку на сидіннях. Ремонт триває із серпня місяця.

«Готуємося зустрічати свого глядача», — контролер квитків Віра Дев’ять.

Із пилососами та ганчірками у глядацькій залі працюють і контролери квитків. Вони одягнули робочі халати, щоб допомогти техперсоналу прибрати театр від пилу. Завтра в них грандіозна робота – дівчата натиратимуть величезну люстру в глядацькій залі. Через її вагу чеське скло на ній миють усього раз на два роки.

«З оцтом, оцет додаємо, і вже тоді вона виблискує, начисто витремо – і самі милуємося», — контролер квитків Віра Дев’ять.

Уже 1 жовтня на сцені театру виступатиме Кен Хенслі. Театр цього дня сяятиме після ремонту та генерального прибирання, обіцяють театрали. працівники театру?

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button