Суспільство (відео)

Чернігівському нацгвардійцю в прокуратурі «шиють» справу (Відео)

Строковику підрозділу нацгвардії Анатолію Беденку до дембеля залишилося кілька місяців. Та хлопцю зараз непереливки. Місяць тому обласна прокуратура висунула йому підозру начебто в побитті чоловіка. З’ясувалося, що інцидент стався аж рік тому.

Анатолій каже, що в серпні 2015-го він у складі групи, в якій був найменшим, виїздив на виклик заспокоювати п’яного розбишаку.

«До нас надійшов виклик із міліції, що п’яний чоловік у магазині б’ється головою об холодильник, лається, поводиться неадекватно. Приїхали і затримали його. Відвезли перевірити на алкоголь. Там він теж поводився неадекватно. Йому викликали бригаду з психлікарні. Потім на Шевченка,13», — строковик нацгвардії   Анатолій Беденок.

Затриманий чернігівець написав згодом заяву на нацгвардійців про побиття. Ця справа рік припадала пилом. І раптом у серпні слідчий прокуратури вирішив дати їй хід. Вручив підозру і дав лише чотири дні на ознайомлення, із яких два припадали на вихідні. Колеги нацгвардійця не розуміють такої квапливості і чому мішенню обрали саме недосвідченого строковика. Надати докази невинуватості хлопця і провести слідчі дії в прокуратурі чомусь відмовляються, як і виконувати постанови суду.

«Жодне клопотання не було задоволене слідчим. Ми звернулися до суду про оскарження постанов про відмову. Суд скасував постанови, та слідчий знову відмовив у проведенні слідчих дій. Прокуратура розслідує справу однобічно», — адвокат Людмила Антоненко.

Колеги нацгвардійця хочуть потрапити на прийом до нового прокурора Чернігівщини, аби розповісти про неподобство. Підозрюють, що у затриманого нацгвардійцями чоловіка є впливові люди у правоохоронному відомстві. Якщо це так, то стає зрозуміло, чому генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про масштабну реформу й очищення відомства. У свою чергу ЧЕline чекає на роз’яснення обласної прокуратури щодо справи нацгвардійця Беденка.

Ще статті по темі

Back to top button