Суспільство (відео)

Чернігівці не проти легалізації марихуани, бо хочуть бути на одній хвилі з Європою (Відео)

Наркотик чи ліки? Час від часу в Україні говорять про легалізацію конопель для застосування з лікарською метою. У деяких кранах їх легально виписують пацієнтам, зокрема, хворим на рак – для зменшення нейропатичного болю та нудоти. Медична спільнота наголошує, що коноплі не лише зменшують больові відчуття, а ще й борються з безсонням та втратою апетиту. Під стінами Кабміну в травні 2018 року навіть пройшов конопляний марш свободи. Його учасники вимагали легалізації медичного каннабісу. Ми поцікавились у чернігівців, чи потрібно в Україні дозволити вільний доступ до цієї рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркоділки в погонах збували наркотики в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині

«Мабуть, все-таки ні, це наркотична речовина».

«Мабуть, ні. Накуримося, будемо балдіти і все…».

«Вважаю, в надзвичайних випадках можна, це дійсно потрібно, тому я не стверджувала б, що 100% ні».

«У всьому світі є тенденція, от у Канаді, Грузії, Чехії, що в надзвичайних випадках можна застосовувати марихуану. Це ж діти застосовують як торч, а дорослі – як знеболювальне. Треба до цього приходити гуманно».

«Я не вживаю, і навіть не знаю… Ну, я знаю, що це наркотик , я жодного разу не вживав, і не знаю, що це таке. Я взагалі не знаю, чого їх забороняють, он за кордоном вживають, навіть артисти, правильно?».

«Ні, не треба, бо можуть скористатися люди та зашкодити собі, наприклад, молодь. На даний час у нас і так багато з цим проблем, багато молоді мають всілякі залежності , тому ми проти».

«Однозначно потрібно. У мене чоловік від раку помер, мама від гангрени помирала і сестра від цирозу печінки. Я вважаю, що чекати медсестру, яка приїжджає тричі на день, витрачає бензин – видайте людям препарат і нехай самі визначають, скільки їм треба і коли вживати. Думаю, в складних випадках це полегшить їхнє життя».

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. так весь же наркобизнес под Полицией. как только легализируют наркотики — они потеряют работу и доход.

Back to top button