Суспільство (відео)

КП «Чернігівводоканал» планує взяти кредит і знову підвищити тарифи населенню (Відео)

Понад 30% водопровідних мереж Чернігова і понад 70% каналізаційних потребують негайної реконструкції. На цьому наголосив начальник «Чернігівводоканалу» Сергій Малявко на розширеній нараді у міськраді.

«Загальний обсяг фінансування, необхідний для реалізації першочергових проектів підприємства на 2019-2021 рр, становить майже 420 млн грн.», — розповідає Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал».

Окрім зношеності водопровідних і каналізаційних систем, Сергій Малявко наголошує на негайному будівництві станції знезалізнення, адже чернігівці п’ють воду, в якій перевищений вміст заліза та марганцю. Найбільший їх відсоток на насосній станції №2, що на Подусівці. Воду звідти п’ють 30% чернігівського населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знову підвищили тарифи на тепло і гарячу воду

«Вартість будівництва орієнтовно становитиме 180 мільйонів гривень», — зазначає Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал».

Та це ще не всі мільйонні проекти-плани «Чернігівводоканалу». Їх Сергій Малявко назвав багато, а також висловив обурення на адресу приватного сектора, де відсутня каналізація. Люди десь приховують свої стоки.

«90% стоків просто не доїжджають до місця приймання, а кидаються будь-де», — говорить Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на теплопостачання має встановлювати влада на місцях, – аналітик АМУ Олег Гарник

На базі зливової каналізації, що знаходиться на балансі АТП-2528 Сергій Малявко пропонує збудувати сучасну автоматичну за 7,3 млн грн. Усі проекти очільник відомства озвучив на нараді, аби повідомити населенню про наміри взяти кредит, а відтак підвищити тарифи абонентам на 9%.

«Навіть з урахуванням того, що вже майже 4,5 грн у структурі чинного тарифу займають витрати на обслуговування взятого кредитного зобов’язання без урахування наявного акта вже залучення кредитних коштів багатьма містами, у разі їх збільшення підприємство матиме не найвищі тарифи по Україні», — зауважує Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал».

Інвестиційний проект підприємство надало представникам Світового банку та Мінрегіонбуду і чекає висновків. Що буде з тарифами – не відомо. Міський голова Владислав Атрошенко від пояснень відхрестився.

«Нема часу, у нас усе буде добре», — говорить Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

 

Ще статті по темі

Back to top button