Суспільство (відео)

Виховують переможців: реалії роботи Носівської спортивної школи (Відео)

Легка атлетика, футбол, бокс і карате – в Носівській дитячо-юнацькій спортивній школі наразі функціонують чотири спортивні відділення, на яких тренуються понад двісті дітей, серед яких призери та переможці обласних, а також Всеукраїнських змагань за першість у різних видах спорту.

«У нас тренуються 284 учні, різна кількість на різних відділеннях: хтось – на футболі, інші – на легкій атлетиці та боксі. Найбільше спортсменів маємо на футбольному відділенні, адже футбол – це пріоритетний напрям для більшості спортивних шкіл», — Микола Тертишник – директор Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Півтора року займається в Носівській спортивній школі Станіслав Домошенко – відвідує тренування з карате. За цей час хлопець встиг узяти участь у чималій кількості змагань – більшість із них стали для юного спортсмена переможними.

«Від самого початку, коли я прийшов, через трохи часу я поїхав на змагання. Це були мої перші змагання в Києві, але там я програв, адже дуже переживав. Другі мої змагання були в Бучі, ми їхали командою, там я зайняв своє перше друге місце. Потім ми були на змаганнях в Чернігові, де я зайняв перше місце, там мені сподобалось найбільше. Також нещодавно ми були на змаганнях «Шлях воїна» в Києві, там я зайняв третє місце», — Станіслав Домашенко – вихованець Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Змагання – це спосіб мотивувати та зацікавити дітей, зазначають тренери Носівської дитячо-юнацької спортивної школи, саме тому намагаються якомога частіше відвідувати різноманітні спортивні заходи в області й Україні.

«Їздили, і Україна в нас була, і дружня зустріч у Чернігові була в нас, також працюємо з іншими школами карате – приїжджаємо до них або ж вони приїжджають до нас. Призерів вистачає, у нас востаннє було змагання «Шлях воїна», займали призові (2 та 3) місця», — Юрій Поночевний – тренер карате Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

«Ми намагаємося брати участь у всіх змаганнях – за рахунок спортивної школи, інколи за рахунок батьків, за бажанням дітей ми їздимо по всій Україні», — Валентина Бочок – старший тренер відділення легкої атлетики, заступник директора з навчально-тренувальної роботи Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Найбільше призерів і переможців різноманітних змагань тренуються у відділенні з легкої атлетики, зазначає директор Носівської дитячо-юнацької спортивної школи.

«Голодна Оля на двох олімпіадах виступала, Дурнієнко Лариса, наразі в нас Буряк Марія у збірній України з легкої атлетики, на 400 метрів із барєром», — Микола Тертишник – директор Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

«Це призери та чемпіони на обласних змаганнях із легкої атлетики. Також нещодавно проводили чемпіонат України з легкої атлетики у місті Львові, то потрапили у фінал, Гузенко Таня, Калина Євген, перспективний хлопчик, також потрапив у фінал у стрибках у довжину. Руденко Денис потрапив у фінал на чемпіонаті України у місті Києві», — Наталія Шиша – тренер відділення легкої атлетики Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Утім, навіть попри позитивні результати, тренери зізнаються, що умови, в яких вони тренують майбутніх чемпіонів, далекі від таких, що здатні забезпечити повноцінну підготовку. Так, до прикладу, в приміщенні спортивної школи відсутній легкоатлетичний манеж. І якщо в теплу пору року відповідні тренування можна проводити на вулиці, то з початком холодів відпрацьовувати необхідні елементи вихованці спортивної школи просто не мають де.

«Достойний результат. Звісно, хотілося потрапити на призові місця, але оскільки в зимовий період ми не маємо легкоатлетичного манежу, то нема можливості готуватися на стрибковій ямі», — Наталія Шиша – тренер відділення легкої атлетики Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

«У нас нема таких манежів. Це великий мінус, адже коли ми приїжджаємо і бачимо на Березняках цей манеж, де температура +20, то з’являється бажання частіше виїжджати», — Валентина Бочок – старший тренер відділення легкої атлетики, заступник директора з навчально-тренувальної роботи Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Саме через відсутність необхідних умов для проведення якісних і технічних тренувань чимало учнів вимушені переводитися до спортивних освітніх закладів, розташованих у Броварах і в Києві, адже для них це єдиний шанс отримати необхідну базу, щоб мати можливість побудувати успішну спортивну кар’єру.

«Для наших дітей цих умов, які наразі є у нас, не вистачає, аби покращити результат. Тому тренери вимушені віддавати дітей до Києва, аби там бригадним методом київські та броварські тренери навчали їх в училищах спортивної майстерності. Отак ми і досягаємо успіху», — Микола Тертишник – директор Носівської ДЮСШ Носівської міськради.

Наразі в приміщенні Носівської дитячо-юнацької спортивної школи планують провести внутрішні ремонтні роботи, завдяки яким будуть облаштовані вбиральні та роздягальні. Активно також розвивається відділення з боксу, до прикладу, нещодавно вдалося отримати професійний ринг для тренувань і проведення змагань. Докладніше про успіхи та тренування носівських боксерів ми розкажемо в наших наступних сюжетах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button