Суспільство (відео)

Чернігівці розказали, що думають про дитячих «відеоохоронців» (Відео)

Нещодавно всю Україну сколихнула звістка про те, що в Києві з дитячого садочка викрали дитину. У зв’язку з цими подіями в Чернігові з’явилась ініціатива встановити камери відеоспостереження в кожній школі та дитячому садочку. Ми вирішили поцікавитися в чернігівців, що вони думають про цю ідею.

Що ви думаєте про встановлення відеокамер у школах і садках?

— Це треба запитувати в самих батьків у школах – по-перше, а по-друге, це може бути не тільки в школі, це може бути на вулиці, це може бути вдома. Від цього ніхто не застрахований.

— Я вважаю, це чудова думка, це взагалі нормально – відеоспостереження в дитячих закладах, коли є реальна можливість потім відстежувати, куди твоя дитина подівалася в разі якоїсь НП. Я навіть не уявляю себе на місці батьків, які втратили дитину і добу жили без неї, сивіли, поки її шукала вся поліція Києва.

— Дуже багато діток крадуть, тому треба встановити. Якщо у мера є гроші, то нехай встановлює. Я – за.

— Дуже добре, а чом би і ні?

— Ну, звісно, це потрібно. У мене є маленька дитина, яка ходить до садочка. Це насамперед наша безпека. Так, треба це підтримувати. Не вбачаю в цьому нічого поганого.

– Я вважаю, це було б прекрасно.

Тому що наші діти – найбільша цінність, немає нічого ціннішого за дітей. Тому будь-які методи для дитячої безпеки я схвалюю.

— Може, треба встановити камери. Це жах – вкрасти дитину. Якщо кожного таке торкнеться, то це не дай Бог. Якби це в мене сталося, я така людина, що дуже хвилююся, я не витримала б.  Я думаю, що це треба зробити.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button