Суспільство (відео)

Чернігівців зцілюють чудотворні ікони (Відео)

 З Чудотворними іконами церква пов’язує надприродні, містичні і дивовижні дії: зцілення людей від тяжких недуг, припинення стихійних лих і війн.

На Чернігівщині нараховується понад 20 чудотворних ікон. Серед них найвидатніші : «Троїцько-Іллінська Богородиця», «Єлецька Богородиця», «Дігтярівська Богородиця».

Перше явлення чудотворної ікони в Чернігові відбулося в другій половині XVII столітті в Печерському монастирі,  де знаходилась Іллінська Богородиця.

«Вона ця ікона плакала, як би передбачаючи лихо і це лихо прийшло. У 1662 році на монастир напали татари, які увірвалися в Ільїнську церкву, але як пише Дмитрий Топтало Ростовський наш знаменитий письменник святитель, вони нічого не могли зробити з цією іконою. Церкву пограбували і намагалися увірватися в Печери але якась невідома сила відкидала їх від Печери»,кандидат історичних наук Ольга Травкіна.

Як зазначають історики, чудотворна ікона врятувала монастир, оскільки татари осліпли і не змогли її забрати. Однак ця ікона не збереглася до наших часів.

Ще одна визначна чернігівська чудотворна ікона «Єлецька Богородиця» — зцілювала людей від різних хвороб.

«Уже тоді люди несли до цієї ікони прикраси, ось ви зараз заходити в храми і там ми бачимо, що деякі ікони прикрашені хрестиками, ланцюжками», — кандидат історичних наук Ольга Травкіна.

Вважається, що чудо відбувається під час або після посилених молитов віруючих перед іконою. Кожен бажаючий може прийти до чернігівських храмів,  аби на власні очі побачити святі Образи та помолитися за своє здоров’я та здоров’я рідних.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button