Суспільство (відео)

Прихована правда про Чернігівську глибинку (Відео)

Зібрати унікальні матеріали про історії українських сіл, докопатися та розкрити правду, яку так багато років приховують. Журналіст, публіцист та доктор філологічних наук Микола Тимошко презентував двохтомник «Село».

«Ми відкриваємо той пласт нашої історії давньої і не давньої про яку ми ніколи не знали. Це не історія якогось одного села — це фактична енциклопедія українського села», — Микола Тимошко, журналіст, письменник, доктор філологічних наук.

Протягом 5 років два томи народжувалися у Чернігові, адже сам автор родом з Ніжинського району Чернігівській області . У першому томі подано широку панораму життя хліборобів та сільської   інтелігенції від козацьких часів до жовтневого перевороту 1917 року, другий том це радянська доба починаючи від Центральної ради і закінчуючи 70 роками.

«Я не намагався показати історію росту одного села, я намагався показати чим жило село у минулому і чим живе сьогодні», — Микола Тимошко, журналіст, письменник, доктор філологічних наук.

Знайомлячись з кожною історією читач мимоволі залучається до внутрішнього двобою власних думок між усталеними версіями хрестоматійно відомих подій і прихованою правдою, яка за ними стояла в тривалому очікуванні бути оприлюдненою.

Ще статті по темі

Back to top button