Суспільство (відео)

Чи будуть на Чернігівщині першовересневі лінійки: в управлінні освіти розповіли про старт навчального року (Відео)

Кінець літа – це старт освітянських форумів і конференцій, на яких підбивають підсумки зробленого за минулий рік і ставлять цілі на наступний. Цей новий навчальний рік є особливим, адже аналізуватимуть стан і перспективи освіти за всі роки нашої незалежності.

«Ми маємо підсумовувати зроблене за 30 років у державі та зроблене в освіті нашої області. Кожен район має про це говорити і буде про це говорити», — Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Чернігів прийматиме одну з локацій всеукраїнського форуму «Освіта України 30».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: освіта майбутнього вже доступна в одній із громад на Чернігівщині (Відео)

Загалом же щодо старту нового навчального року, то очікується, що він розпочнеться 1 вересня і вже не дистанційно. Централізовано першовересневих лінійок не організовуватимуть.

«Колектив вирішує сам. Заклад загальної середньої освіти, ради шкіл, разом із батьківською спільнотою, з учнівським комітетом вирішують, яким чином проводитимуть ці заходи», — Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Серед того, що планується, пропозицій варіантів від шкіл дуже багато.

«Є різні варіанти. По класах, по паралелях, є варіанти, що святкують лише випускні класи та першачки, середня ланка окремо. Є варіанти, що початкова ланка окремо, середня окремо, старша школа окремо. Тобто ми не зобов’язуємо і не прив’язуємо до цього. Головне прохання – це не повинно бути заорганізовано, це не повинно бути довго», — Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

За словами головного освітянина області Миколи Конопацького, мода на лінійки з годинними вистоюваннями вже себе віджила. Посприяв цьому і ковід.

«Уже давно немає такої норми про обов’язковість якихось лінійок, якихось обов’язкових великих заходів. Це вже віджило», — Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Щодо кількості учнів, які підуть у перший клас, то тут маємо кричущі факти демографічної кризи, особливо в сільській місцевості.

«Мінус 900 дітей першого класу прогнозовано, менше буде», — Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Усього по області першокласників налічуватиметься майже 8 900, із них у сільській місцевості – 2 200дітей.

Загалом в області очікується 96 з половиною тисяч школярів усіх класів.

 Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button