Суспільство (відео)

Чи оптимізують у Чернігові маршрутну мережу (Відео)

Актуальна проблема Чернігова, що давно на вустах і чиновників, і містян, – оптимізація маршрутної мережі. Перевізники одностайно переконані, що реформувати транспортні лінії вже давно треба, проте, за їхніми словами, міська влада відмовляється почути власників маршрутів.

Адже оптимізація насамперед має принести економічну вигоду місту. Як має проходити оптимізація, розповідає депутат Чернігівської міської влади Сергій Вакуленко.

«Як можна оптимізувати економіку: перше — це підняти тариф, що, на жаль, на цьому етапі зробити неможливо, тому що всі ми розуміємо, що зараз важке економічне становище, і розуміти тариф неможливо та нерозумно. Другий момент – це оптимізація маршрутної мережі за кількістю рухомого складу. Багато перевізників, вони, відповідно, ставлять більше автобусів, ніж та кількість, що прописана в їхніх договорах. Вони збільшують кількість автобусів, зменшують інтервал руху, ми бачимо в місті значно більше автобусів, ніж належить. Відповідно, вони їдуть напівпорожні і, відповідно, перевізники знаходяться у скрутному економічному становищі. Тому на сьогоднішньому етапі я вважаю, що найправильніший шлях – це оптимізація маршрутної мережі шляхом скорочення непотрібних автобусів і маршрутних таксі шляхом оптимізації. Тобто прибрати певну кількість, 10% -20%, це дасть змогу збільшити наповнюваність автобусів, отоді можна йти на збільшення рухомого складу. Але чи готові чернігівці до такого етапу? Це запитання мене цікавить найбільше. Бо якщо ми ставитимемо автобуси великих габаритів, відповідно, для того, щоб їх завантажити, знадобиться більший інтервал руху між автобусами. Чи готові чернігівці замість 5-7 хвилин, чекати, наприклад, 15-20 хвилин, щоб приїхав великий автобус», — депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

Ще статті по темі

Back to top button