Суспільство (відео)

Чи вітатимуть чернігівські депутати та керівники підрозділів ЧМР жінок 8 Березня (Відео)

Скоро 8 березня – свято Весни, Краси та Жіночності. Саме цього дня зазвичай вітали жінок. Проте вже кілька років в Україні триває дискусія щодо скасування цього свята, оскільки вбачають у ньому радянське підґрунтя. Торік у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про скасування свята 8 Березня та перенесення його на 25 лютого, оскільки саме цього дня святкують День української жінки. Проте цей законопроєкт ще досі не затверджений. Ми поцікавилися, що думають про дату 8 березня в Чернігівському муніципалітеті, чи збираються вітати жінок цього дня.

«Буде п’ятниця. Все. Для мене це просто п’ятниця. – Вітати нікого не будете? – Я вітав раніше. – Коли? – Ну, раніше вітав. У День Лесі Українки», — депутат ЧМР Артем Тарасенко.

«Дружину, маму, дівчат буду вітати. – А підготували вже подарунки? – Підготував. – А що саме? – Не скажу», — депутат ЧМР В’ячеслав Летута.

«Я жінок не вітаю 8 березня. Чому? Бо я вітаю їх кожен день. Я вважаю, що акцентування на одній якійсь даті – це порушення інших дат, про які потрібно говорити кожен день. Жінка – це субстанція, яка фактично розмовляє з Богом, і тому кожен день треба до неї звертатись із повагою», — депутат ЧМР Олександр Шевчук.

«Це жіноче свято. І ми будемо вас вітати. Квіти – це обов’язково. Дружину, дитину, колег», — начальник Управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

«У мене дуже багато приводів вітати дружину. 8 Березня ми в родині не відзначаємо. Інколи дружина на мене ображається, але вже звикла до цього», —  в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«8 Березня вітаю всіх жінок зі святом. – А чи будете ви комусь вручати подарунки? – Так. Дружині. – А що саме? – Квіти», — заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктор Геращенко.

«Буду вітати уже традиційно. Зі своєї родини жінок, зі свого колективу вітатиму жінок. Мабуть, цього року не буде так, як раніше, яскраво, але більш щиро, по-домашньому. – А підготували вже подарунки? – Підготував, я вже знаю, що даруватиму», — депутат ЧМР Максим Черненок.

Як бачимо, думки розділилися. Для когось цьогорічне 8 березня  – це просто п’ятниця, а хтось уже підготував сюрпризи для найрідніших і чекає, аби порадувати своїх жінок приємними емоціями.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button