Суспільство (відео)

Чи є відпустка у священнослужителя: настоятель храму розповів про «духовні канікули» (Відео)

Відпочинку потребують усі. Не є винятком і церковні служителі, яким держава не регламентувала надання відпусток.

«Жодного регламенту щодо відпусток священнослужителів просто немає, тому що церковний служитель не має жодної фінансової підтримки від держави, тож його відпустка ні від чого не залежить і ні до чого не прив’язана», — Отець Роман, настоятель храму Святої Великомучениці Катерини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині священик за 10 кілометрів возить дітей до школи мотоблоком

За словами отця Романа, легше священникам, які служать у великих церквах, де є заміна. Якщо один служитель храму, то складніше, адже духовні потреби парафіян виникають постійно.

Загалом як такої відпустки у священників немає, проте їм, звісно ж, вдається виділити дні або тижні на рік для себе та родини.

«Безумовно, кожен із нас є людиною. І як кожній людині священнику потрібен час, щоб трішки відпочити, змінити обстановку. Також священник має сім’ю, є дружина, є діти, то вони щось повинні побачити в цьому світі, на щось подивитись і кудись подорожувати», — Отець Роман, настоятель храму Святої Великомучениці Катерини.

Наразі більшість священників не має трудової книжки і, відповідно, їхнє пенсійне забезпечення буде мінімальним. Проте зараз, за словами отця Романа, деякі єпархії практикують внесення коштів до Пенсійного фонду, що надалі дасть змогу священнослужителю отримувати пенсію.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button