Суспільство (відео)

Спека в Чернігові: де відпочити та позасмагати цього літа (Відео)

До Чернігова завітало справжнє літечко, температура повітря наближається до +30 градусів за Цельсієм. Дітлахи на канікулах, а в батьків розпочався сезон відпусток. Один із найпопулярніших варіантів відпочинку в Чернігові – біля води. Ще місяць тому «Золотий берег» був повністю у воді, утім, зараз вода спала, тож чернігівці вже поспішають засмагати та плавати. І хоч настрій не такий, як у довоєнні часи, вони намагаються шукати позитив.

«Ми залюбки сюди ходимо вже не перший рік. Людей зараз небагато, то не так весело, раніше було трошечки жвавіше, а так взагалі все добре»,- Валентина, чернігівка.

«Трошки є можливість подихати повітрям, на сонечку побути, а не в місті. А так, звісно, сподіваємося на Перемогу і що воно знову повернеться все так, як було»,- Ольга, чернігівка.

Про те, як будуть облаштовані чернігівські пляжі, ми розпитали керівника КП «Паркування та ринок», яке й обслуговує ці території. За словами Миколи Гоголя, в місті наразі тільки «Золотий берег» має офіційно статус пляжу, решта – це зони відпочинку біля води. Тому пріоритет облаштування надається саме йому.

«Пляж «Золотий берег» працює, там усе прибирається. Зараз ремонтується електрика, бо була дуже велика вода і підземний кабель був пошкоджений у кількох місцях. Трансформатор також на ревізії і будемо запускати. Зараз облаштовуємо туалети, ми їх підіймали, а зараз опустили і сантехніки підключають воду.

Територію пляжу та дно «Золотого берега» перевірила ДСНС. Купатися там можна, вибухонебезпечних предметів немає і осколків також. Усе, що було, вони дістали»,- Микола Гоголь, керівник КП «Паркування та ринок».

Пісок вже кілька разів розпушували та чистили, так робитимуть постійно до осені. А завозити новий пісок не планують, кажуть, не встигнуть пройти всі тендерні процедури.

«Мінімум це місяць, а потім треба завести його та зрівняти. І тільки потім можна відпочивати, а це вже, можна сказати, і сезон закінчиться»,- Микола Гоголь, керівник КП «Паркування та ринок».

Зона громадського харчування також запрацює після відновлення електрики.

«Двоє підприємців там уже працюють: один на сонячних батареях, а іншому не потрібна електрика, в нього мангальна зона. І всі інші, які написали заяви, також працюватимуть.

Рятувальників там не буде, бо їх усіх відправили до Херсона після того лиха, яке там наробили кацапи. Тому вони допомагають там»,- Микола Гоголь, керівник КП «Паркування та ринок».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині оголошено штормове попередження

Отримати першу домедичну допомогу на «Золотому березі» можна буде від волонтерів Червоного Хреста, які висловили свою ініціативу та вже розпочали свою роботу. Вони зможуть допомогти в разі порізів, опіків чи інших травм.

«Діти граються, все ж трапляється, хтось може підвернути ногу. Різні ситуації, ось ми надаємо домедичну допомогу. А потім уже викликаємо спеціалізовану медичну допомогу, щоб надали все необхідне.

Графік нашої роботи – приблизно з 10-ї ранку і до 17-ї вечора. Надалі, якщо буде великий наплив людей і виникне потреба, зробимо дві зміни»,- Віталій Донець, волонтер Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Також на «Золотому березі» невдовзі полагодять лавки. Серед планів зробити це і на «Брянську», поки там скосили траву і вивезли сміття. Доглядати обіцяють і зону біля озера Земснаряд.

«На Земснаряді, що в мікрорайоні Лісковиця, люди відпочивають. Там вода дуже сильно не підіймалася, бо це озеро, назвемо його так. Там працює фаст-фудівська зона, є батут. Тобто люди відпочивають, ми теж там прибираємо та вивозимо сміття»,- Микола Гоголь, керівник КП «Паркування та ринок». 

А на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» цього року трохи збільшили зону відпочинку і, відповідно, обслуговування.

«Ялівщина – у нас є перша дамба, там чисто, прибрано, люди можуть там відпочивати. І був нещодавно виконком, на якому нам надали ще одне місце відпочинку біля води – це друга дамба. Люди з мікрорайону Єськова та Льотна звернулися, аби зробити там місце відпочинку біля води. Цього року ми можемо і не дійти туди, бо пісок не завозимо. А сміття там прибираємо»,- Микола Гоголь, керівник КП «Паркування та ринок».

У свою чергу комунальники закликають чернігівців і гостей міста берегти інфраструктуру. А у випадку якщо стали свідками її пошкодження або викрадення, обов’язково телефонувати до поліції, адже це майно всієї громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button