Суспільство (відео)

Чому чернігівці можуть втратити субсидії до опалювального сезону (Відео)

На початок опалювального сезону багато чернігівців традиційно починають згадувати про субсидію. Захмарних платіжок ніхто не скасовував, а літні «комунальні канікули» вже закінчилися. Водночас усі в очікуванні чергового «закручування гайок», як це було минулого року.

«В останній опалювальний сезон кількість отримувачів субсидій значно зменшилася. Десь на 40%», — Ірина Марчук, начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

На початок цьогорічного опалювального сезону змін суб’єктів, що мають право на субсидію, не відбулося. Проте скорочення отримувачів субсидій усе ж таки відбудеться. По перше, через зменшення норм.

«Зменшено соціальні норми, на які призначається субсидія. Це та норма, за якою відбувається відшкодування державою та призначення субсидій і пільг окремим категоріям громадян», — начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради Ірина Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 1 жовтня субсидії призначать по-новому

Зокрема це стосується використання газу та централізованого опалення. По-друге, зростання зарплат і пенсій.

«Збільшені пенсії. Це суттєво, адже для призначення субсидії ми братимемо дані за серпень місяць», — начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради Ірина Марчук.

Крім всього іншого, змінюється механізм виплат. Монетизовані субсидії тепер надходять у місцеві управління соцзахисту. А звідти вже розподіляються по установах, що є інструментами виплат – пошта, «Ощадбанк» тощо.

Загалом кількість отримувачів субсидій цього року, скоріш за все, знову скоротиться, проте в менших масштабах, ніж це було в минулому опалювальному сезоні.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button