Суспільство (відео)

Яскравий торт із млинців і ніжні налисники: чернігівський кондитер поділилася улюбленими рецептами до свята Масляної (Відео)

Масляна – це свято, присвячене проводам зими та зустрічі весни. У багатьох воно асоціюється з млинцями, що символізують сонце. Існує чимало рецептів. Кондитер Надія Войдюк-Василюк поділилася своїми улюбленими. Одним із них є торт із млинців. Жінка каже, що за смаком він нагадує морозиво або еклер. Для його приготування знадобиться приблизно 20 млинців. Аби зробити торт яскравим, до тіста додається барвник. Можна використовувати як штучний, так і натуральний.

«Для цього торта можна взяти сік буряка. Але буряк має дуже насичений запах. Якщо перелити соку, то торт пахнутиме буряком. Можна зробити торт не червоним, а зеленим. Для цього додають сік шпинату. Він не має аромату та смаку. Крем для торта я робила із вершків. Вершки 33% і цукрова пудра. Все збивається в крем і перемазуються млинці, як коржі для торта. Але млинці обов´язково повинні бути повністю охолоджені», — Надія Войдюк-Василюк, кондитер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати кондитером: історія чернігівки, яка створила «бізнес» на власній кухні (Відео)

Тісто для млинців пані Надія робить трохи густішим за молоко. Спершу змішує 4 яйця і 3 столові ложки цукру, аби він розчинився. Все це розраховано на пів літра молока.

«Додаю борошно із крохмалем. А потім поступово доливаю молоко та довожу до консистенції, яка мені подобається», — Надія Войдюк-Василюк, кондитер.

«6 столових ложок борошна і 3 ст.л картопляного крохмалю. Його додаю обовязково, тоді млинці стають більш еластичні», — Надія Войдюк-Василюк, кондитер.

Також до тіста варто додати олію. Пані Надія розповідає, що її родина любить, аби сам млинець був солодкий, а начинка – солона. Особливо смакує варена курка з грибами та сиром. Не відмовляються і від налисників із курячою печінкою та смаженою цибулею.

«Люблю, коли цибулі в цій начинці багато. Іще було б добре підсмажити на сковороді з вершковим маслом із двох сторін», — Надія Войдюк-Василюк, кондитер.

Цього року Масниця триває з 8 по 14 березня. Завершується вона Прощеною неділею, коли заведено просити вибачення та пробачати, а також готуватися до початку Великого посту.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button