Суспільство (відео)

Чому в Талалаївці люди розлютилися на місцевих депутатів? (Відео)

Це один із кількох магазинів депутата райради від «Батьківщини» Олега Василенка.

Він відомий у Талалаївці підприємець.

А віднедавна ще й противник створення в селищі соціального магазину, де пенсіонери та малозабезпечені могли б купували продукти за оптовими цінами.

Ініціативу відкрити такий заклад торгівлі ще навесні висловив народний депутат України Валерій Давиденко після спілкування з талалаївцями. Люди підтримали позицію нардепа. Кажуть, якщо у заможній столиці є соціальні магазини, то що заважає у їх селищі відкрити?

— Пенсія у нас 1200-1300. Хіба можна за це щось купить? … 

— Буде дешевше, будемо ходити, звісно. А то в газеті написали, що бозна-де буде. Так під боком ні в кого немає магазину. Хай нас не обдурюють …

— Хлібина – 5, а в нас 7 гривень. У Києві є магазини, а чим ми гірші?…

— Ми збиралися, ми спілкувалися, але нас не чують

На сесії райради райдержадміністрація внесла на розгляд місцевих депутатів програму «Турбота», що передбачала зокрема й відкриття соціального магазину. Та стався казус. Обранці не прислухалися до думки людей і заблокували прийняття програми. «За» проголосували лише 5 депутатів, чого виявилося замало.

Саме депутат Василенко, а за сумісництвом і власник мережі магазинів, підбурював колег не підтримувати створення соціального сільмагу. Мовляв, краще надати адресну допомогу і хай купують харчі в приватних крамницях. Але він забув про те, що грошей на таку допомогу в казні Талалаївського району немає.

Інтерес пана депутат зрозумілий. Однак на наступній сесії райради сталося диво. У присутності знімальної групи ЧЕline Олег Василенко почав ламати комедію. Виявляється, він двома руками за відкриття соціального магазину.

— Я за магазин. Це ви при телебаченні, а коли поїде … 

Пан Василенко почав виправдовуватися, що винесена програма «Турбота» була не допрацьована.

— Я один із депутатів. Мій голос нічого не вирішує. Програма була не готова. Я – за, але треба її доопрацювати. Хто з пільгових категорій отримуватиме допомогу? – відповів на звинувачення  Олег Василенко, депутат райради.

Колеги Василенка по райраді кажуть, що є група депутатів-бізнесменів, які ставлять свої інтереси вище за інтереси громади. І поступатися ними заради пенсіонерів і малозабезпечених не хочуть.

— На тій сесії весь бізнес проти соціального магазину. Вони змовилися. Зрозуміло, що по їхньому бізнесу це вдарить, якщо пенсіонери підуть до соціального магазину. Але ж не тільки бізнес має добре жити, — говорить Ганна Круподеря, депутат райради.

Талалаївці розлючені позицією частини районних депутатів-бізнесменів. Слуги народу не бажають служити людям. Знайти гроші на адресну допомогу вони не можуть, чути голос громади не хочуть. Борги із зарплат перед бюджетниками зростають. Тож постає риторичне запитання , а яка тоді користь від таких обранців?

Ще статті по темі

Back to top button