Суспільство (відео)

Як вибирати кохання свого життя: поради психолога (Відео)

Вибір супутника життя, з яким душа в душу хотілося б прожити довге щасливе життя, – це дуже складна і відповідальна місія для кожної людини. Як не помилитись у пошуках свого єдиного чи єдиної, розказує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

-Вибір партнера для сімейних стосунків – це завжди серйозний вибір. І це не можна робити дуже швидко. Я хотіла б акцентувати, що багато пар одружуються через кохання, та через деякий час розходяться. Про любов усі говорять, але мало хто знає, що це означає. Вибір подружньої пари важливо робити свідомо. На що важливо звертати увагу.

По-перше, це оточення партнера. Недарма є таке прислів’я «Скажи, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Дуже важливо пізнати сім’ю людини. І зрозуміти, чи вам по дорозі. Частіше люди переносять модель сім’ї батьків у власну сім’ю, якщо не домовляться до цього. 

Важливо дивитись на поведінку людини. Яке ставлення до вас і до людей. Як ваш партнер ставиться до людей, так же він через якийсь час ставитиметься і до вас. Якщо в соціумі він агресивний, через деякий час ви також підпадете під цю агресію. Але найголовніше – це цінності та переконання.

Важливо вступати у стосунки з людьми, які мають близькі вам цінності. Наприклад, цінність сім’я, і вони робитимуть усе, щоб у сім’ї все було добре. Або хтось любить подорожувати, інший – ні. Різні цінності – це гарантія конфліктних ситуацій. Повинно бути порозуміння в інтимній сфері. Щонайменше ми всі маємо власну періодичність. Якщо вона не збігається, то будуть конфлікти, і зради неминучі. Ставлення до дітей і до грошей. Жінки частіше хочуть мати дітей, і важливо домовлятися з чоловіком про це до весілля.

І ставлення до грошей. Дівчата завжди чекають, що чоловік візьме на себе всю фінансову сторону. Але чи знає про це чоловік, що він бере на себе.  При виборі партнера дуже важливо говорити про моменти «до», перш ніж іти до шлюбу. Оскільки закохуємося ми на емоціях, а потім повертається здоровий глузд. Багато чого робити треба, але про це не розмовляли.  Вибір партнера – це дуже важливий крок, до нього слід підходити свідомо.

Ще статті по темі

Back to top button