Суспільство (відео)

День Гідності та Свободи: третя річниця Євромайдану (Відео)

21 листопада відзначають два свята, що увійшли до української історії, – Помаранчеву революцію та Революцію Гідності і Свободи. Це свято нагадує, що треба вшанувати патріотизм і мужність громадян , які восени 2004 року й у листопаді 2013 року постали на захист демократичних цінностей прав і свободи людей, національних інтересів України та її європейського вибору.

«Брав участь на Майдані одразу після розгону студентського протистояння. На майдан їздив після того регулярно по декілька днів. Повинен сказати, що майдан організувався завдяки підтримці всього українського народу, зокрема середнього класу і чернігівського в тому числі. Один мій знайомий на майдан привозить 100 кілограмів чаю, другий мій знайомий із Луганська передає 10 тис. гривень. Таким чином майдан був на самообслуговуванні, на самозабезпеченні», — учасник Революції Гідності Атрошенко Анатолій.

«Брав участь у Майдані, в Євромайдані, в Революції Гідності. Головне моє завдання полягало в тому, як я це бачив, сам собі поставив всі ці завдання. Мобілізувати, підняти людей на боротьбу за волю і за гідність. День гідності і свободи для мене дуже актуальний і тоді був, і зараз, і, сподіваюсь, на все життя», — громадський діяч Станіслав Тавлуй.

Урочисті заходи вже розпочалися. На алеї героїв підготували невеличку сцену, де показують фільми про Євромайдан, встановили стенди зі світлинами з Майдану, як люди гідно відстоювали свою честь громадянина України.

«На час Майдану я жила в Криму, в місті Феодосія. На сам майдан київський я не потрапила, але старалися підняти у Феодосії майдан. У Криму зовсім несильно майдан так міг піднятися, оскільки там працювала влада, репресіями мешканців, розвішували листівки проти активістів. Коли ми вийшли з Криму, організували кримську громаду Чернігівщини і почали допомагати всім переселенцям і воїнам АТО, переселенцям допомагали речовим складом, на підтримку влаштовували екскурсії, щоб вони більше знали про Україну і Чернігівську область атошникам допомагали тим, що шили устілки»,координатор Кримської громади Чернігівщини Кузіна Світлана.

Свято гідності та волі дає можливість зберегти та донести об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні, вшановувати любов до своєї Батьківщини та бути гідними громадянами своєї країни.

Ввечері чернігівці зберуться на віче, де виступатимуть родичі загиблих героїв Революції Гідності та відбудеться молебень біля Стели Героїв Небесної Сотні.

Ще статті по темі

Back to top button