Суспільство (відео)

День Голінки відсвяткували по-козацьки (Відео)

Прогресивне село Голінка Бахмацького району відзначило свій черговий день народження. Заснували цей населений пункт 380 років тому козаки із Запорізької Січі. Про це тут знають, пам’ятають і тому святкували день села особливо – по-козацьки.

«Село наше засноване 1637 року і сьогодні ми святкуємо його 380-річчя. Перші козаки тут оселилися, заснували. В їхню честь названі по-народному вулиці – Чайка, Голін, Голуб. Це село дійсно козацьке і святкуємо також по-козацьки», — Наталія Вернигора, сільський голова Голінки.

Тут проживає 630 людей, є вся необхідна інфраструктура: дитячий садок, школа, ФАП, будинок культури. Більше того – завдяки ініціативі народного депутата України Валерія Давиденка нещодавно у селі з’явився газ.

«Безпосередньо Валерій Миколайович Давиденко. Виділяються нам на свято безкоштовно для населення пиво, шашлики, куліш. Надається спонсорська допомога на придбання подарунків для пільгових категорій – багатодітні, ветерани, учасники АТО, чорнобильці, переселенці», — Наталія Вернигора, сільський голова Голінки.

Народного обранця у Голінці дуже цінують і поважають, адже він з ними і «в горі, і в радості». Завдяки Валерію Давиденку на святі безкоштовно пригощали козацьким кулішем та шашликами. Дітлахам – солодку вату та атракціони. Не обійшлося і без безкоштовної лотереї.

«Тут завжди квітучі посмішки. Сюди завжди приїжджаю як додому. Отримую масу задоволення від спілкування з людьми, від охайності, яка є в селі. Мені дуже приємно вітати і буди разом з вами. Вітаю з святом вам всіх – всього найкращого вам. Слава Голінці», — Валерій Давиденко, народний депутат України.

На свято зійшлася вся громада. Люди тут дружні і дуже працьовиті. Жителі Голінки дуже люблять своє село і пишаються тим, що народилися саме тут.

-Свято в нас відбувається. День села. Село в нас хороше, усі робочі люди в нас.

-Мені здається, що самий дружній народ у нас. Самі дружні люди. Була в інших селах, то там не так, як у нас. Школа, дитячий садок, будинок культури найкращий в районі.

Для селян це свято було важливе ще й тим, що на ньому зібралися всі разом – відпочили, поспілкувалися і бодай на день відволіклися від непростого сільського життя.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button