Суспільство (відео)

У Чернігові з´явиться ще один храм Київського патріархату (Відео)

У мікрорайоні Шерстянка невдовзі з´явиться нова святиня Православної Церкви Київського патріархату. Її збудують одразу за пішохідним переходом. Зараз на місці, де височітиме Храм на честь Чуда архістратига Божого Михаїла в Хонах, встановили хрест. Завдяки зусиллям місцевих мешканців тут його було встановлено 20 жовтня. Однак тієї ж ночі невідомі намагалися його знести.

«Сьогодні зранку нам зателефонували люди і сказали, що хрест повалений. Я зранку приїхав, встановив. Вчора ми своїми силами встановлювали, а сьогодні вже місцеві жіночки, які прибирали, допомагали мені встановлювати. А місцеві чоловіки були дуже проти», — Юніс Аскеров, активіст.

Однак наразі хрест стоїть на місці. Освятити його приїхав Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонний храм у Чернігові поповнився іще однією іконою (Фото)

«Ми підносили сьогодні слова молитви до Бога, щоб він приставив до цього місця ангела-охоронця, щоб Господь допомагав будівничим. Укріпляв тих добрих людей, які цеглинка до цеглинки збудують храм. Через деякий час Господь воздвигне нашими ж руками цю рукотворну святиню», — Епіфаній, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України.

«Мабуть, святитель Феодосій, Архієпископ Чернігівський, наш молитовник і заступник, коли прийшов у це місто, то разом із ним прийшло і пошанування цього свята, тому це свято, як у жодному іншому регіоні України, пошановується саме на Чернігівщині, на честь його будуються храми і сьогодні такий храм закладається у Чернігові», — Євстратій, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський.

«Оскільки українських храмів у Чернігові давно не будували, так, як у Хонах архістратиг Михаїл захистив храм, щоб тут так само обороняв, захищав, щоб збільшувалася громада, кількість людей, які приходять до храму. Особливе ставлення до того, аби молодь також відвідувала, брала активну участь в будівництві та житті храму», — Отець Андрій, благочинний Городнянського і Сновського районів, настоятель релігійної громади.

«Ця ікона перебуватиме в майбутньому вже в новому храмі. Тому як настоятелю бажаю сили, терпіння, наснаги. Рухатися тільки вперед», — Предстоятель Православної Церкви України передав настоятелю майбутнього храму ікону із зображенням архістратига Михаїла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сьогодні перебуває Митрополит Епіфаній (Фото)

Отець Андрій зазначає, що наразі дозвільні документи на будівництво храму майже готові. Спершу тут буде каплиця, аби можна було якнайшвидше почати звершувати богослужіння. Згодом на цьому місці зведуть собор.

«Кожен храм – це пожертва людей і спільними зусиллями будується. Тут немає жодної церкви, а мікрорайон живий, він розбудовується, тут теж живуть люди і досить багато, тому мною було ухвалено рішення, щоб і місце сподобалося, і легко доїхати. Ідеальне місце для будівництва цього храму саме тут», — Отець Андрій, благочинний Городнянського і Сновського районів, настоятель релігійної громади.

Місцеві мешканці пан Олександр і пан Петро кажуть, що відвідуватимуть храм, коли він буде збудований.

«Уже як буде, то паску святити будемо тут. Як будемо жити».

Отець Андрій каже, що на будівництво собору знадобиться приблизно два роки. Планується, що він буде трохи меншим за Катерининську церкву.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button