Суспільство (відео)

День подарунків: у Чернігові містяни ділились найціннішим (Відео)

Показали, як вміють презентувати подарунки. Чернігівці продемонстрували відкритість до розповсюдження джерела знань – книги. День закоханих і Міжнародний день дарування книг – Чернігівська обласна бібліотека ім. Короленка зустріла охочих поділитись книгою.

«Книга завжди була, є і буде джерелом знання. Я  думаю, що залишиться найкращим подарунком книга, тому що людина разом із нею хоче передати свої емоції, свої якісь думки», — Інна Аліференко, директор Чернігівської обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Михайло-Коцюбинському громада зустрілась із «живими книгами»

Серед охочих віддати літературу в бібліотеку – аншлаг. Цей день може стати рекордним за останні три роки, коли проводили такі збори. Адже ще до обіду зібрали понад 300 книг. Приносять як нові, так і прочитані книжки.

«Дарують різну літературу. І сучасну і класичну. 2018 рік був першим роком акції, подарували 600 примірників», — Леся Величко, завідувачка відділу формування фондів Чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

Причини, чому чернігівці відривають від себе книгу, різні. Переважно хочуть зробити приємне іншим і звільнити власні полиці для нових екземплярів.

«Не користуюся. Прочитала. Більше не потрібно. Навіщо захламляти оселю, якщо можна передати комусь іншому», — Ольга, чернігівка.

«Я вважаю, що бібліотеки зараз переживають час відродження, трансформації, набуття нової форми. Тому їм потрібна нова література», — Олександр Штань, чернігівський поет і прозаїк.

Загалом це свято, День дарування книг, – одне з наймолодших. Йому всього вісім років. Але, попри це, воно вже набуло чималої популярності як у світі, так і в Україні.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button