Суспільство (відео)

Тролейбусна філософія: гастрономічно-транспортні експерименти Атрошенка (Відео)

Тема номер один під час засідання виконкому – підвищення з нового року плати за харчування дітей у садочках і школах.

«Проектом рішення передбачається насамперед збільшення вартості харчування», — Олена Горна, заступник начальника управління освіти.

Зростання від 2 до 5 гривень за день. І це зважаючи на те, що вже сьогодні в дитсадках батькам довірили 75% оплати, а в школах більшість класів оплачує 100-відсотково. Зміни найбільше стосуватимуться не бюджету, а чернігівців. Але й це ще не все – Владислав Атрошенко хоче повністю перекласти оплату харчування на батьків, натомість запропонувавши всім безкоштовний проїзд у тролейбусі. Каже – людям буде вигідно.

«Я думаю, всі батьки працюючі, от давайте порахуємо. Двадцять два дні робочі, щонайменше дві поїздки. У тролейбусі», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість харчування для дітей укотре підвищили

У той час, коли хочуть економити бюджетні гроші на харчуванні дітей, в освіті планують дороговартісні покупки – 2 мільйони 400 тисяч.

«Це комплекси для роботи гуртків із робототехніки», — Олена Горна, заступник начальника управління освіти.

Мовляв, до таких обновок готові ліцей №15 і школа №12. Також серед важливого – перекриватимуть вулиці.

«Перекриття руху автотранспорту пов’язано з виконанням робіт із самопливного каналізаційного колектора», — Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

У грудні тимчасово закриють два виїзди на вулицю Шевченка навпроти Парку культури і відпочинку – із вулиць Менделєєва і Милорадовичів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. А як Вам така іновація! Хай наші діти вчаться денстаційно! Ще й на тролейбусах заощадять.

  2. В принципе, тенденция на развитие бесплатного муниципального транспорта правильная. И, уже практикуема в цивилизованой Европе.
    …но вся проблема в том, что ранее, Атрошенко запустил не просто большие, а, огромнейшие обьемы средств горожан в подконтрольные СЕБЕ «UTB» и «ШБУ-14». Причем, по тройным ценам. Вследствии чего, естественно, НЕ ХВАТИЛО СРЕДСТВ 1).ни на больницы, 2).ни на закупку необходимого количества троллейбусов.
    И на сегодня их, даже с учетом разваливающихся но, вынуждено выходящих на линию, — в 2 раза меньше даже чем было при «совке». И дождаться даже платный троллейбус после 20:00 не реально…

Back to top button