Суспільство (відео)

Державних службовців і посадовців місцевого самоврядування Чернігівщини чекають законодавчі зміни (Відео)

Управлінську систему державної служби та місцевого самоврядування чекає реформування. Про це на щорічній конференції «Розумовські зустрічі» в Чернігові через електронну комунікаційну платформу заявила голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина.

«Зараз на часі прийняття нового закону України про державну службу і про службу в органах місцевого самоврядування. Ми маємо враховувати вимоги Європейської хартії місцевого самоврядування, тому і в законопроєкті закладено положення про розмежування статусу службовців місцевого самоврядування на виборних посадах і посадових осіб місцевого самоврядування. Крім того, це і впорядкування проведення відкритих конкурсів на посади службовців місцевого самоврядування», — Наталія Алюшина, голова Національного агентства України з питань державної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській ОДА розповіли про кількість відсторонених невакцинованих співробітників

Окрім законодавчих змін у напрямі покращення державної управлінської системи, керівниця Агентства назвала пріоритетні завдання в роботі її служби щодо покращення ефективності роботи держслужбовців.

«Для Національного агентства на найближчий час пріоритетами залишаються зміна системи оплати праці державних службовців. Це і впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами. Це і професійний розвиток державних службовців. Це і перехід на якісно новий рівень управління персоналом», — Наталія Алюшина, голова Національного агентства України з питань державної служби.

Представники місцевого самоврядування підтвердили необхідність реформування напряму.

«Ми щоденно співпрацюємо з органами державного управління і там є над чим працювати. Особливо в питаннях розведення повноважень органів місцевого самоврядування і державних органів», — Володимир Кучма, голова Кіптівської громади, директор «Всеукраїнської асоціації громад».

Крім цього, керівниця Агентства з питань державної служби наголосила, що зараз у згаданій структурі приділяють багато часу та ресурсів налагодженню організаційної культури державних службовців України.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button