Суспільство (відео)

Діти-моделі: backstage дорослої професії (Відео)

Діти-моделі – це робота над собою з самого малечку. Вже з 4 років вони вчаться дефілювати, триматися гідно на публіці та знають, як підтримувати себе у формі.

«Треба харчуватися хорошою їжею, менше солодощів. Не пити шкідливої води, пити чисту воду і так далі. Треба стежити за формою, бути в формі самій, тренуватися позувати на камеру, ходити красиво», — Софія, модель.

Основне, що мають відпрацювати як старші, так і молодші діти-моделі, – це дефіле, тобто вміння правильно ходити, тримати спину та позувати на подіумі. Не менш важливі уроки фотопозування.

«Дуже важлива як для маленьких, так і для великих – акторська майстерність. Це більше ораторське мистецтво, діти вміють розповідати про себе, це важливо не тільки в модельній індустрії, а й скрізь. Тут більше акцент на те, щоб вони відкрилися, не боялися, не боялися камер насамперед», — Наталія Воробей, директор і викладач дитячої модельної школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські діти – учасники всеукраїнського агрочеленджу «Лабораторія смаку»

Діти-моделі вміють і професійно доглядати за собою. Їм не доводиться обов’язково ходити до стиліста, адже кожен знає ази візажу. Вони мають виробити у собі смак і стиль.

«Вони вже знають, як треба одягтися. Не обов’язково йти в якийсь супермагазин. А можна в простому одягтися так, щоб мати вигляд на мільйон. Візаж навіть просто в подальшому, важливий для дівчинки», —  Наталія Воробей, директор і викладач дитячої модельної школи.

Та зовнішній вигляд це ще не все. На уроках психології діти та підлітки відпрацьовують те, що їх непокоїть, грають у психологічні ігри. Не менш важливе знання англійської. Вона має свою специфіку. Моделі вчать терміни світу моди, кольори та гами. Знають вони і правила етикету, адже моделям часто доводиться подорожувати, аби брати участь у показах.

«Ми їздили на битву модельних агенств, ми стали найкращим агентством України і забрали другий диплом як найкращі моделі України. Зараз ми їздили чотири рази на показ до Одеси, потім їздили до Києва. Зараз повернулися з Одеси. Чернігів представляємо дуже часто», — Наталія Воробей, директор і викладач дитячої модельної школи.

Попри свій вік, діти-моделі мають долати чимало складнощів, із якими пов´язана їхня професія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ким мріють стати сучасні діти та від чого їх варто захищати (Відео)

«Особисто я займаюся вже дуже довго. Років шість, мабуть, або вже більше. За цей період були різні ситуації, було і складно, не брали на якісь зйомки, але без таких провалів не буває і чогось хорошого. На багато показів ми їздили і в Одесі, і в Києві. З багатьма фотографами ми попрацювали успішними», — Влада, модель.

«Я займаюся вже рік, труднощів наразі начебто не було. Нещодавно була схемка з Інною Людвіг. Це було дуже круто. Особисто мені такі заняття в модельному допомагають підвищувати самооцінку, цінувати себе і любити», — Ольга, модель.

Наталія Воробей зазначає, що кожна дитина може брати участь у різноманітних показах. Єдине, де треба відповідати параметрам, – це конкурси краси та реклама. Тут звертають увагу і на харизматичність.

«Якщо ви потрапляєте в школу, то питають, є кастинг чи ні. Це ж школа. Ви насамперед вчитеся для себе. Хтось хоче стати впевненим, вирівняти спину, кожен мріє стати моделлю. Не обов’язково мати якісь параметри. Якщо якісь параметри не підходять, то ми з дітками розмовляємо, що треба правильно харчуватися. Багато хто думає, що не буде їсти і буде худий. Одразу таке відкидаю», — Наталія Воробей, директор і викладач дитячої модельної школи.

Учнями модельної школи можуть бути діти від 4 до 17 років. Це заняття не тільки для дівчат, а й для хлопців. Наталія Воробей розповіла, що планує відкрити для них спеціальну групу. Однак вона зазначає, що заняття для хлопців відрізнятимуться. Адже для них важливіша саме акторська майстерність.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button